Bejelentkezés

x
Search & Filters

Don Gatto – „Általában tetszik az embereknek, amit csinálunk”



Az idén 5 éves szekszárdi Don Gatto zenekar igen mozgalmas éven van túl. Számos koncertet adtak itthon és külföldön egyaránt, valamint személyi változásokon is át ment a csapat. Az év végén kisebb koncertkörúttal meg is ünneplik az elmúlt 5 évet. Erről és a jövőbeni tervekről kérdeztük Acélos Balázst, a zenekar gitárosát, aki a tőle megszokott humorral válaszolt kérdéseinkre.

Rockbook: - A koncert dátumaitokat elnézve, elég mozgalmas évetek volt. Így év vége felé ti, hogyan értékelitek az évet?

Acélos Balázs: - Frankó volt, köszönjük. Idén 68 koncertünk volt eddig, ebben volt három külföldi turné, egy önállóan, egy a német 47 MillionDollars zenekarral, egy meg az Insane-nel.Meg akadt pár átugrunk-a-határon-és-játszunk-egyet buli is. A külföld Németországot, Szerbiát, Ausztriát, Szlovéniát, Svájcot, Lengyelországot és a három Balti országot jelenti.

Rockbook: - Tehát nem csak itthon, de külföldön is sokat koncerteztek. Milyenek a kinti visszhangok?

Acélos Balázs: - Nem annyira rosszak, legalábbis reméljük, haha. Általában tetszik az embereknek, amit csinálunk, vagy ha nem is tetszik, vannak annyira jól neveltek, hogy ne hagyják el a koncerttermet, amíg mi vagyunk a színpadon. Jó, nyilván páran kimennek, de azért maradnak is, haha. Németországban szokták kiabálni, hogy cúgábe, amit a múltkor beírtam a google fordítóba, de nem írt ki semmit a PC. Szívatnak minket ezek, haha.Van egy Meerane nevű német kisváros, ott nagyon jó bulik vannak mindig és az ottani rockosok annyira szimpatizálnak velünk, hogy amikor a Madball előtt játszottunk az A38-on, egy 9 fős német delegáció érkezett a hangversenyre. Mint később kiderült, az egyik manusnak még egy Don Gatto felirat is van az alkarján. Próbálta lemosni, de nem lehetett.

Rockbook: - A nyáron trió-rólquartett-re bővültetek, miért volt szükség erre a lépésre?

Acélos Balázs: - Nem volt szükség, de a Nyúl annyira unatkozott otthon hétvégenként, hogy gondoltuk, elvisszük magunkkal ide-oda, hadd lásson világot. Komolyra fordítva a szót: Gábor hangja már nem fénylett úgy, mint fiatal korában, aztán kellett valaki, aki elkántálja a szövegeket helyette. Nyúl meg pont el tudta.

 


Rockbook: - Dobos téren is személycsere történt, ha jól tudom.

Acélos Balázs: - A Peti szerelmes lett egy nőbe, nekünk meg lépni kellett, így magunkhoz édesgettük a Kákonyit. Ez a Kákonyi gyerek volt különben a Don Gatto első dobosa, csak akkor meg ő volt szerelmes, így hát akkor a Petit kellett édesgetni. Hülyék ezek mind.

Rockbook: - Eddig két EP-tek jelent meg, Mikorra várható egy hosszabb Don Gatto anyag?

Acélos Balázs: - Hosszabb valószínűleg soha, de már nagyon tervezzük az új lemezkét. Mondjuk, azt folyamatosan tervezzük, de legalább már van egy teljesen kész számunk, meg három, amit még faragunk, hátha lesz belőlük valami. Meg már stúdiós emberekkel is beszéltünk, hogy komolyabbnak tűnjön az elhatározás, haha.Ha megvan a négy szám, már megyünk is befelé valami süketszobába.

Rockbook: - Végül is ha kiadtok még egy 4-5 számos EP-t, akkor az már egybegyúrva egy teljes albumot is kitesz, amit aztán egyben ki is lehet adni. Így elvagytok még 2-3 évig.

Acélos Balázs: - Jaja, ha most megjelenik majd a négy új szám, akkor már összesen lesz 12 saját és ezeket egy év múlva kiadjuk valami szuper fémdobozos verzióban, akusztikus bónuszszámokkal, és ajándék hálószobai láncfűrésszel. Aztán csinálunk magyar nyelvű akusztikus számokat is, biztos, ami biztos.

Rockbook: - A Second EP BallsTo The Wall dalában GaryMeskil, Pro Pain főnök is vendégeskedik. Nyilván ez a korábbi közös koncertkörút hozománya. Ti kértétek fel vagy ő ajánlkozott?

Acélos Balázs: - Titkon reméltük, hogy bekönyörgi magát majd az öreg a lemezre, de hiába vártunk, nem így lett. Mi kérdeztük meg tőle, hogy mi lenne, ha…? Viszont a közös turné ügyében ő írt, nekünk eszünkbe se jutott. Mondta, hogy van még három hely a turnébuszon, ha akarunk, menjünk és a Weiszé lehet a vele szemben lévő ágy.
 



Rockbook: - 5 éves a zenekar, ha jól tudom hamarosan egy koncerttel ünneplitek meg. Bővebben mit lehet erről tudni?

Acélos Balázs: - Jaja, év végén csinálunk egy ilyen itthoni "turnécskát": december 26-án Szekszárdon, 27-én Kecskeméten, 28-án Pakson, 29-én pedig Esztergomban játszunk. A szekszárdi bulin ünnepeljük a zenekar ötödik szülinapját - reméljük, hogy valami bazi nagy tortából kimászik majd a Momó, a nyakában meg ott fog ülni az Oti, haha.Erre a négy koncertre elhívtuk a svájci szerelmeinket, a No Mute zenekart is, meg a DirtyDawn-t Pécsről, de feltűnik a SonicRise, az Influens, a C.Y.D., az AZEN meg az I Told U is a színpadon. Valaki itt, valaki ott.És hazajön a Peti is, úgyhogy ha éppen nem az Est Café előtt fog cigizgetni a Kálmánnal, akkor eldobol egy számot. A Kálmán meg majd elgitároz egy másikat.Meg akartuk hívni a Presser Gabit is különben, hogy együtt előadjuk a Nagy utazás című szuperszámot, csak nem fér fel az ember zongorája a színpadra, úgyhogy hagytuk az ötletet a csudába.

Rockbook: - A végére még egy kérdés. Mik a terveitek 2015-re?

Acélos Balázs: - Ö... ö... sok koncert. De az mindig tervben van. Meg az új cédé. Meg klip is. A Kákonyi meg egy hosszabb szakállat szeretne még. Köszönjük a kérdéseket.

Rockbook: - Mi köszönjük a válaszokat.

Don Gatto:

Budavári Zoltán – ének
Acélos Balázs – gitár
Weisz Gábor – basszus
Kákonyi Gergely – dob

http://www.dongatto.com/
https://www.facebook.com/dongattohc?fref=ts

Bodzilla
 
Címkék: 
Don Gatto