Bejelentkezés

x
Search & Filters

Doro Pesch: "számomra minden állat szent"



Doro Pesch régóta kiáll az állatok megvédésért, vegán életmódot folytat és 20 éve nem visel valódi bőrből készült ruhákat. A német metalkirálynőnek becézett énekesnő nemrég Emilee Capogni-nak adott interjút, amelyben úgy fogalmazott, hogy számára minden állat szent.
 
"Azért lettem vegán, mert imádom az állatokat. Nemrég jelent meg a Conqueress - Forever Strong And Proud című albumom, amelynek egyik dala, a Heavenly Creatures róluk szól. A bónusznótákkal együtt összesen 20 szám található a lemezen, mégis talán ez áll hozzám a legközelebb. Szeretném is felhasználni egy olyan projekthez, amellyel az állatokon segíthetek valahogy.
 
 
Nagyjából húsz éve nem viselek valódi bőrből készült ruhákat - sem a színpadon, sem máshol. Bevallom, előtte nem figyeltem oda erre, de aztán rájöttem, mennyire fontos ez, és tudtam, hogy nem akarok ártani senkinek, sem embernek, sem állatnak. Azóta kizárólag vegán bőr cuccokat viselek, amik fantasztikusak, manapság pedig már mindenhol könnyen beszerezhetők. Szóval ez volt az első lépés, aztán 10-15 évvel ezelőtt vegetáriánus lettem, 7 éve pedig vegán. Közben sok csodálatos embert ismertem meg, akik bajbajutott és nehéz helyzetben lévő állatokon segítenek. Én magam is örökbe fogadtam két lovat, méghozzá Ausztriában. Imádom őket, de nagyon szeretem a kutyákat és a macskákat is. Számomra minden állat szent."