Bejelentkezés

x
Search & Filters

Drogozós-partyzós videó érkezett a Trilliontól: 'Scumbag'



A Trillion tavaly októberben adta ki második nagylemezét Like Water címmel, melynek előfutáraként jelentkeztek a Budapest Parkban forgatott Blisters koncertvideóval.
 
 
Az új klip, a Scumbag megálmodója, rendező-forgatókönyvíró-vágója Szombath Máté Cineast volt, ő készítette a Trillion első hivatalos videóklipjét is, a 19. századi zoetrope-technikával megvalósított Crumble Me-t. 
 
 
A Scumbag videójának megszületéséről Szabó Lac dobos ezt mondta: „Amikor Máté átküldte a végleges forgatókönyvet három nappal a forgatás előtt, őszintén szólva kicsit beszartunk, mert ezt a gátlástalan, drogozós-partyzós-szexelős világot valahogy távolinak éreztük a Trillion szellemiségétől. Az is felmerült, hogy esetleg előállhatna egy szofisztikáltabb verzióval, de látva Máté lelkesedését és magabiztosságát, meggyőztük magunkat, hogy jobb ha nem kezdünk el okoskodni és hagyjuk, hogy a víziója maradéktalanul valóra váljon. És így a végeredményt látva, azt kell hogy mondjam, nem bántuk meg! Annyira paraszt lett, hogy nem lehet nem szeretni. Maximális respect mindenkinek, aki részt vett a klip elkészítésében, óriási csapatmunka volt, Kóbor Ágnes Judit pedig számomra az év női főszereplője.”
 
Szombath Máté pedig ezt tette hozzá a koncepció fogantatásáról és a forgatásról: „A scumbag kifejezésről javarészt mindenkinek elsőre egy férfi karakter jutna eszébe. Lefutattam a fejemben, hogy mi lenne, ha ez egy nőre adaptálnánk inkább. Egy olyan nő, aki bárhova beteszi a lábát csak a romlást hozza maga után. Összeugrasztja vagy kihasználja a környezetét. Alkalmi barátokat partnereket kerít hatalmaba, addig amíg a pillanatnyi kedve diktálja és mindezek teszik őt teljessé. Érdekes tapasztalat volt úgy dolgozni, hogy operatőre is voltam a projektnek és gyakorlatilag a kamerával mindig alkalmazkodnom kellett a félig improvizált helyszínekhez, kooereográfiákhoz, azokon a képeken túl amiket fixen megálmodtam előre. Kóbor Ági, amikor beugrott a régi ismerősök közül, azonnal tudtam, hogy vagy ő vagy senki más sem tökéletesebb ennek a karakternek a haladéktalan megformálására. Így is lett és szerencsére őt is az a végcél kezdte motiválni, ami az én rendezői vízióm is volt, hogy kicsit menjünk el hiperrealistába és borzoljuk meg a nézőközönség idegeit. A városi éjszakai élet kendőzetlen valósága, túl azon a kérdéskörön, hogy mi van a szétcsapottság állapota után. A forgatás megvalósulása még Salvatore Giuliano rendezőasszisztens (aki talán a legkiemeltebb szerepet is megnyerte magának) és Tóth Glória Jáde gyártásvezető munkáját dícsérik. Eszméletlen tempóban sikerült ennyi emberrel ennyi átlással leforgatni egy nap alatt az egész klipet.
 
 
 
Élőben:
 
05.18. Szombathely, Végállomás Klub
05.23. Szeged, Grand Café 
05.25. Zenta (Srb), Zentropia
05.31. Budapest, Akvárium Klub 
06.01. Zalaegerszeg, Club PopUp Underground 
 
A Trillion elérhetőségei: Facebook, Instagram, Bandcamp