Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy akusztikus estet is ad Budapesten a nagykoncertje előtti estén Ryan McGarvey



Négy év után jelentkezett friss stúdióalbummal Ryan McGarvey, a hazai blues-rock közönség egyik nagy kedvence. A ’Heavy Hearted’ címre keresztelt korong turnéjával Budapestre is ellátogat a fiatal gitáros, sőt a turnén egyedülálló módon hazánkban egy külön akusztikus estet is ad a nagykoncert előtti estén.
 
Bár még csak a harmincas évei elején jár, mégis rengeteg zenei díjat tudhat a zsebében Ryan McGarvey, aki immár negyedik alkalommal érkezik Budapestre. A tehetséges amerikai blues-rock gitáros a közönség szeretetén és rajongásán túl a szakma legnagyobb neveinek elismerését is kivívta már zenéjével. Joe Bonamassa is elismerően nyilatkozott róla, és azon túl, hogy baráti szálak kötik össze őket, szakmailag is „jóváhagyta” Ryan karrierjét, és fiatalkori önmagát látja benne.
 
Ryan McGarvey 1986. október 30-án az új-mexikói Albuquerque városában született. A zenével szülei lemezgyűjteménye révén ismerkedett meg: a klasszikus rock nagyjain nőtt fel, majd belecsöppent a blues zenébe. Eleinte Robert Johnson, Elmore James, John Lee Hooker, B.B. King, Albert King és Freddie King felvételeit hallgatta, késöbb olyan kortárs blues zenészek muzsikájába szeretett bele, mint Kenny Wayne Shepherd, Chris Duarte és Joe Bonamassa. Első sikerét 2006-ban a Guitar Center szervezésében évente megrendezésre kerülő Guitarmaggeddon: Next King Of The Blues verseny megnyerésével érte el. A rákövetkező esztendőkben megszámlálhatatlanul sok rangos díjat nyert világszerte, és a legnagyobbak elismerését is begyűjtötte, hisz Jeff Beck, B.B. King és Joe Bonamassa is felfigyelt rá. Pályafutása egyik legnagyobb sikerének tartja, hogy Eric Clapton négyezer előadó közül választotta a 2010-es chicagói Crossroads Guitar Fesztivál fellépői közé. Eddig összesen négy lemezt (Forward In Reserve, Redefined, The Road Chosen, Heavy Hearted) adott ki, mindegyikről elmondható, hogy csakis saját szerzeményei szerepelnek rajta. 2018-ban megjelent első koncertlemezét pedig legutóbbi budapesti fellépése alkalmával „nyújtotta át” a közönségének.
 
 
Ryan McGarvey - gitár, ének
Artha Meadors – basszusgitár, vokál
Wayne Proctor - dob
 
Kapunyitás: 19:00 
Kezdés: 20:00
 
Jegyek elővételben kaphatók a Tixa online rendszerében 4.500 Ft-os áron, továbbá a koncert napján személyesen a helyszínen: 5.000 Ft.
 
További részletek a koncert Facebook oldalán és a www.ryanmcgarvey.com weboldalon.
 
Az április 11-i akusztikus estre jegyek kizárólag a Tixa rendszerében vásárolhatóak. A koncert az Analog Music Centerben található kávézóban kerül megrendezésre, 60 főben limitált közönség előtt. Érdemes lecsapni a jegyekre!