Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy gabonapehely miatt pereskedik az OK Go zenekar



Bírósági ügy vár az OK Go tagjaira, méghozzá  egy ugyanilyen nevű gabonapelyhet gyártó cég miatt, amely azt szeretné bizonyítani, hogy semmilyen törvénysértést nem követtek el azzal, hogy így nevezték el a terméküket.
 
A zenekar 1998-ban alakult és a 2000-es években vált népszerűvé, elsősorban a Here It Goes Again és más dalaik vicces klipjeinek köszönhetően. Először a banda figyelt fel a Post nevű gabonapehelygyártó cégre, amely véleményük szerint megsértette a védjegyekre vonatkozó törvényt, amikor a saját termékére akarta bejegyeztetni az OK Go nevet. A vállalat erre azzal reagált, hogy beperelte a csapatot, annak reményében, hogy a bíróság majd igazolja, hogy semmi rosszat nem tettek.
 
 
 
A hírről egy másik banda, a They Might Be Giants is beszámolt a Facebook-oldalán: "a Post bepereli barátainkat, az OK Go-t, hogy megszerezzék maguknak a nevet. Ez kétféle reakciót válthat ki valakiből: vagy elítéli az egészet, vagy úgy érzi, mikrós pattogatott kukoricát kellene forgalomba hoznia Nike néven. Mindenesetre jó lenne elérni, hogy a Post ejtse ezt az őrült és nevetséges ügyet."