Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy rajongója miatt perelt be egy középiskolát a Korn



A Korn a nu metal egyik úttörőjének számít, 1998-an pedig már kultikus státusznak örvendtek a műfajt kedvelők körében. Ekkor történt egy botrányos eset az egyik amerikai középiskolában, amelynek igazgatóhelyettese rászállt a zenekar egyik fiatal rajongójára a pólója miatt, a banda azonban akcióba lépett és pert indította az intézmény ellen.
 
A Zeeland középiskola akkor 18 éves tanulója, Eric VanHoven egy reggel gyanútlanul kedvenc zenekara pólóját vette magára, amit az iskola igazgatóhelyettese, Gretchen Plewes elfogadhatatlannak tartott, és egy napra fel is függesztette Eric-et, azzal az indokolással, hogy a Korn zenéje erkölcstelen, obszcén és sértő, a diák pedig ennyi erővel egy középső ujjat ábrázoló pólót is viselhetne.
 
Hamarosan Jonathan Davisék is értesültek a történtekről, és azonnal a támogatásukról biztosították rajongójukat, sőt, be is perelték az iskolát és magát Plewes-t is, a kártérítésből befolyt összeggel pedig egy gyerekek elnyomása és bántalmazása ellen küzdő alapítványt akartak támogatni. Az ügy végül nem jutott el a bíróságig, az iskola tanulói azonban kiálltak Eric mellett és szimpátiatüntetést szerveztek, hogy ezzel is kifejezzék a tiltakozásukat azzal szemben, hogy egy pedagógus magánvéleményének ilyen szintű következményei legyenek. 
 
A Korn Európa-turnéja 2020-hoz hasonlóan idén is elmaradt, így jelen állás szerint 2022. június 21-én lesz majd a banda budapesti koncertje.