Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy színpadon Guthrie Govan, Bryan Beller és Marco Minnemann! - Vasárnap Budapesten is bemutatja új albumát a The Aristocrats!

„A The Aristocrats képes valóra váltani a lehetetlent!” – Prog Magazine
 
Ha olyan zenekart kerestek, amely kiválóan ötvözi a dirty rockot, a folkot, a jazzt és az ezoterikus hangulatot, akkor a The Aristocrats a ti bandátok lesz! Guthrie Govan gitáros, Bryan Beller basszusgitáros és Marco Minnemann dobos neve külön-külön is garancia a minőségre, együtt pedig ők alkotják a világ talán legjobb instrumentális fúziós rock csapatát. A zenekar idén nyáron adta ki You Know What…? című negyedik albumát, amely az eddigi legnagyszabásúbb, legbátrabban kísérletezős anyaguk lett.
 
Ahogy az a bandától már megszokott, a kilenc új dal közül minden tag hármat-hármat írt, a felvételek pedig a kaliforniai Brotheryn stúdióban zajlottak és minden nótán érződik a zenészek közti páratlan összhang és kémia. A csapat kisebb szünetet tartott az új lemez előtt és ez idő alatt más projekteken dolgoztak, így a You Know What…? egyszerre friss és mégis azonnal felismerhető, ráadásul a zenei szabadságból sem engedtek, így komoly gondban lennénk, ha megpróbálnánk beskatulyázni a legújabb munkájukat. A The Aristocrats ismét csak egy szabályt tart szem előtt: a zene legyen kellemes élmény a hallgatónak és a zenekarnak egyaránt.
 
 
Ha úgy futunk végig a dallistán, hogy nem ismerjük a bandát, meglepődhetünk a címeken, a rajongók pedig már előre dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen ők jól tudják, hogy minden nóta egy-egy izgalmas sztorit rejt, amit hamarosan élőben is hallhat a közönség, ugyanis a The Aristocrats világ körüli turnéra indul, amelynek észak-amerikai része már nagy sikerrel le is zajlott a nyáron. A You Know What…?-on mindent megtalálunk a mocskos, fülledt hangulatú rocktól kezdve (D Grade F*ck Movie Jam, Terrible Lizard) a teljes őrületen (Spiritus Cactus, Spanish Eddie) és gazdagon díszített dalokon át (Burial At Sea, When We All Come Together) az időtálló dallamokig (All Said And Done, Last Orders), vagyis garantáltan nem fogunk unatkozni, hiszen számos különleges zenei fordulat vár ránk. A zenekar tagjai a következőket mondták az albumról.
 
„Dalszerzőként és zenészként is olyan megoldásokra inspiráltuk egymást, amilyeneket nem alkalmaztunk korábban. Elég jól kiismertük egymást és már az a megszokott számunkra, hogy minden albumnál túllépünk a határainkon, ugyanakkor mégis egy hamisítatlan The Aristocrats lemezt készítünk. Szerintünk ez lett az eddigi legjobb munkánk.”
 
A You Know What…? hagyományos és deluxe változatban is megjelent CD-n, de legálisan is letölthető és megtalálható a streamszolgáltatók kínálatában is. A deluxe változat tartalmaz egy DVD-t is, amelyen exkluzív stúdiós képsorokat és interjúkat találunk, valamint kapunk egy 12 oldalas füzetet is, amelybe az egyes dalokhoz készült rajzok kerültek bele.
 
A banda idén nyáron tartotta eddigi legnagyobb amerikai turnéját, amelynek november 10-én budapesti állomása is lesz, amelynek az A38 Hajó lesz az első európai helyszíne. 
 
A You Know What…? album dallistája:
 
1. D Grade F*ck Movie Jam
2. Spanish Eddie
3. When We All Come Together
4. All Said And Done
5. Terrible Lizard
6. Spiritus Cactus
7. The Ballad Of Bonnie And Clyde
8. Burial At Sea
9. Last Orders