Bejelentkezés

x
Search & Filters

Egy tribute zenekarral csatározik a Pearl Jam

A Pearl Jam jogi képviselői felszólító levelet küldtek egy brit tribute zenekarnak, a Pearl Jamm-nek, akiktől azt követelik, hogy a továbbiakban ne forgalmazzanak merchandise termékeket és adják át az e-mail címeket és a weboldaluk domainját is, mert a túlságosan hasonló nevükkel ártanak a bandának és megtévesztik a közönséget. A tribute csapat egy interjúban és egy közleményben reagált Eddie Vedderék lépésére.
 
 
"Még sosem fordult elő, hogy valaki azzal jött volna oda hozzánk egy koncert után, hogy kéri vissza a pénzét, mert arra számított, hogy a Pearl Jam-et fogja látni Highbury-ben a The Garage nevű klubban."
 
"Eddie, Jeff, Stone, Mike, Matt, Boom és az egész Pearl Jam! Összetörtétek a szívünket. Évek óta tudtok a zenekarunkról, mégis megvártátok, hogy kitörjön egy világjárvány és csak ezután küldtetek fenyegető ügyvédi leveleket. Ez a legkevésbé sem vall arra a Pearl Jam-re, amit mi ismerünk és szeretünk. Az a banda mindig szívén viselte a társadalmi problémákat és kiállt a nagyvállalatok ellen, az üyvédeitek viszont mégis arra hivatkoznak, hogy ti álltok a dolgok mögött. Mindannyian tudjuk, mit érzett Matt Cameron, amikor ő kapott hasonló levelet a KISS-től saját tribute zenekara, a kiss (kisbetűvel) miatt. 
 
Soha senki nem hitte azt ránk, hogy mi vagyunk az igazi Pearl Jam és a termékeinket sem keverték össze a tieitekkel, így egyszerűen nevetséges az a kijelentés, hogy ez bármikor megtörténhet. Sosem ártottunk a Pearl Jam márkanévnek, sőt, csak jót tettünk neki, de egy ilyen fenyegető jogi levél hatására komolyan elgondolkoztunk, hogy akarjuk-e egyáltalán folytatni ezt az egészet. Biztosan tudjuk, hogy legalább egy tribute zenekar már leállt hasonló körülmények között... sokkal olcsóbb és egyszerűbb lett volna, ha közvetlenül ti kerestetek volna meg minket és szívesen eleget is tettünk volna a kéréseteknek, így viszont nem. Teljesen indokolatlan és csalódáskeltő volt ez a lépés tőletek, de a zenétekért továbbra is rajongunk, és őszintén reméljük, hogy a látszólagos bizonyítékok ellenére valójában nem is tudtok erről az egészről és indokolatlanul hivatkoztak rátok. Örülnénk, ha kapcsolatba lépnétek velünk akár publikusan, akár privát üzenetben és nem újabb ügyvédi levelekben folytatnátok a kommunikációt. Köszönjük a rajongóink támogatását ebben az ügyben és megértjük, hogy ők is ugyanolyan csalódottak, mint mi magunk. Szeretettel: Santi, Richard, Matt Tim és Andy, vagyis a Pearl Jamm"