Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elhunyt "Fast" Eddie Clarke, a Motörhead eredeti gitárosa



Január 10-én, 67 éves korában elhunyt a Motörhead és a Fastway soraiból ismert "Fast" Eddie Clarke, aki súlyos tüdőgyulladással küzdött. A Motörhead oldalán az alábbi közlemény jelent meg.
 
"Most kaptuk a szomorú hírt, hogy Edward Allan Clarke, vagy ahogy mi ismertük és szerettük őt, Fast Eddie Clarke tegnap békés körülmények közt elhunyt. Minket Ted Carroll (a Chiswick Records alapítója) tájékoztatott, ő pedig Doug Smith-től értesült a hírről. Eddie kórházban volt, ahol tüdőgyulladás miatt kezelték. Fast Eddie, a Motörhead család azt kéri tőled, folytasd tovább a rock'n'roll-t odafent is!"
 
Phil Campbell: "Most hallottam a szomorú hírt, hogy Fast Eddie Carlke elhunyt. Nem találok szavakat. Örökké emlékezni fogunk rá a fantasztikus riffjei miatt. Igazi rock n roller volt. Nyugodj békében, Eddie!"
 
Mikkey Dee: "Az utolsó tag is elment a három amigo közül. Nemrég találkoztam Eddie-vel, és remek formában volt. Teljesen megdöbbentett a hír. Mindig remek volt a kapcsolatunk, és már terveztük, hogy nyáron találkozunk majd a brit Scorpions koncerteken. Így viszont már Lem és Philthy zenélhet vele odafent. Füleljetek, mert biztos meghalljátok majd őket! Sok erőt kívánok Eddie családjának és barátainak."
 
"Fast" Eddie Clarke öt Motörhead albumon játszott 1977 és 1982 között, köztük az 1981-es No Sleep 'til Hammersmith-en. 1983-ban alapította meg a Fastway-t a Humble Pie dobásával, Jerry Shirley-vel és Dave King  énekessel.