Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elhunyt Ozzy Osbourne és a Uriah Heep korábbi dobosa, Lee Kerslake

73 éves korában elhunyt Lee Kerslake, akit elsősorban Ozzy Osbourne szólózenekarábal és a Uriah Heep-ből ismerhettünk. Ő játszott az énekes első két albumán, a Uriah Heep-ben pedig 1971-1979, illetve  1981-2007 között ütötte a dobokat. Kerslake 2018 decemberében osztotta meg a rajongókkal, hogy prosztatarákkal küzd - akkor nyolc hónapot adtak neki az orvosok, Lee azonban még több mint másfél évig harcolt a gyilkos kórral. A Uriah Heep két másik meghatározó tagja, Ken Hensley és Mick Box, valamint jó barátja, a KISS énekes-gitárosa, Paul Stanley egy-egy Facebook-posztban búcsúzott a zenésztől.
 
- Ken Hensley: "Hála Istennek Lee békésen hunyt el, de akkor is borzalmasan fog hiányozni."
 
- Mick Box: "Lee volt az egyik legkedvesebb ember a világon. A testvéremként szerettem őt, zseniális dobos, énekes és dalszerző volt. Kevesen szerették olyan szenvedélyesen az életet, mint ő. A rajongók imádták, és mindenki más is megkedvelte egy pillanat alatt."
 
- Paul Stanley: "Lee fantasztikus dobos volt, aki hihetetlen energiával hajtotta előre a Uriah Heep-et és Ozzy zenekarát. A legutóbbi találkozásunkkor már beteg volt és küzdött a rákkal, de ennek ellenére mindig mosolygott. Nyugodj békében, barátom!"