Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elhunyt Tommy Ramone, a Ramones magyar származású egykori dobosa/producereTommy Ramone, a legendás New Yorki punk kvartet, a Ramones utolsó alapító tagja Ridgewoodi lakásában, 62 éves korában hunyt el rák következtében.

Az Erdélyi Tamásként 1952. január 29-én, Budapesten született Ramone zenésztársát, Tienant és idősebb testvérét hagyta hátra. Az egyetlen magyar származású zenész eddig, aki bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé (Rock and Roll Hall of Fame).

Amikor a Ramones összeállt, Johnny Ramone a gitáron, Dee Dee Ramone basszusgitáron és Joey Ramone a dobokon, Erdélyi eredetileg a menedzser lett volna, de ő állt be dobosnak, amikor Joey beállt az énekesi posztra, és rájött, hogy nem bírja a tempót. „Tommy Ramone, aki menedzselt minket, végül csak a dobok mögé kényszerült, mert senki más nem volt rá hajlandó” – emlékszik vissza Dee Dee.

Tommy 1974 és 1978 között töltötte be a dobos szerepét, ő játszik az első három lemezen, amelyeknek a producere is ő volt: ’Ramones’, ’Leave Home’, Rocket To Russia’, illetve az ’It’s Alive’ élő felvételeket tartalmazó lemezen is ő hallható. 1978-ban Marky Ramone vette át a helyét, de a negyedik, ’Road To Ruin’ című album háttérmunkálataiban továbbra is közreműködött. 1984-ben még egyszer visszatért a banda nyolcadik albumának, a ’Too Tough To Die’ producereként.

 

Nyugodj békében Tommy!

 

 


 

Címkék: 
Tommy Ramone
Ramones