Bejelentkezés

x
Search & Filters

Először Magyarországon a Seether! December 5-én koncert a Dürer Kertben



A Seether zenekar hazai rajongóinak már nem kell sokat várniuk, hogy itthon is megtekinthessék kedvencüket, ugyanis pályafutása során először, december 5-én a Dürer Kertben koncertezik a Prana (RU) társaságában. A zenekarról bővebben itt.

A Seether nem tartozik az agyon sztárolt zenekarok közé annak ellenére, hogy hatalmas népszerűségnek örvendenek az USA-ban, Angliában és Ausztráliában. A zenekar a dél-afrikai Pretóriában alakult még  1999-ben, Saron Gas néven. Ezen a néven jelent meg első lemezük is Fragile címmel.  A zenekar tagjai: Shaun Morgan – ének/gitár, Dale Stewart – bass/vokál és John Humphrey – dob. Zenéjüket poszt-grunge/alternatív jelzővel szokták illetni, de leginkább úgy lehetne leírni, mintha fognánk a Nirvanát, a Nickelback-et, a Foo Fighterst és jól összegyúrnánk. A Fragile megjelenése után figyelt fel rájuk az amerikai Wind-up Records és náluk jelent meg a Disclaimer lemez 2002-ben, már Seether néven. Az album megjelenése után hosszú turnéra indultak az Evanescence társaságában. A közös turné eredményeképpen, a zenekar frontembere Shaun Morgan, egy ideig egy párt is alkotott az Evanescence énekesnőjével, Amy Lee-vel. Vele közösen készítették el a Broken című daluk duett változatát.

 


Ha valaki úgy gondolná, hogy még nem hallotta őket, könnyen meglehet, hogy téved. A Broken és egy új dal, a Sold Me is szerepelt a 2004-es Punisher (nálunk Megtorló) című film soundtrack-jén, ami meghozta számukra az igazi ismertséget. Nem ez az egyetlen eset, hogy filmzenéhez használták a dalaikat. Szerepeltek többek között a Hang on-al a Daredevil, a No Shelter-el az NCIS és az Out Of My Way –el a Freddy vs. Jason soundtrackjén. A Fine Again-t pedig felhasználták az NFL Madden 2003 és az 1080 Avalanche című videojátékokhoz.
 


2004-ben kiadták a Disclaimer album újra kevert verzóját Disclaimer II néven, ami nyolc új dalt is tartalmazott. Majd ezt követte 2005-ben a Karma and Effect, ami az USA-ban és Kanadában is bearanyozódott. Ezt 2006-ban egy akusztikus koncertlemez követte, majd 2007-ben a Finding Beauty In Negative Spaces ami 9. helyen nyitott a Billboard listán. A 2011-ben megjelent Holding Onto Strings Better Left To Fray album pedig soha nem látott magasságokba repítette a zenekart. A 2. helyig kúszott fel a Billboard listán, a US Rock albums, US alternativealbums és Ushard rock album listákon pedig az első helyig.

Mindezek mellett a zenekar számos zenei díjat is besöpört. Az MTV Africa Music Awards-on a legjobb alternatív zenekar címet kapták meg 2008-ban. Majd ugyanebben az évben a South African Music Awards-on a legjobb angol nyelvű rock kategóriában hozták el a díjat. 2011-ben a Billboard Charts-ona No.1 active rock artist, No.1 heritage rock artist, Active rock song of 2011, díjakat hozták el.

Idén nyáron jelent meg a zenekar legújabb albuma Isolate and Medicate címmel, melyről már az idei Novarock-on hallhattuk a Words As Weapon című tételt.
 


Az „Isolate”, bár nem érte el a „Holding” sikerét, így is a 4. helyig kúszott a Billboard-on. Az album ugyanazt a hamisítatlan Seether muzsikát hozza, mint az elődei. A dalok változatosak, iszonyatosan lüktetnek. Mint említettem, a Seether nincs agyon sztárolva, a sikerek ellenére sincsenek elszállva maguktól. Ezt mutatja a nemrég megjelent új klipjük a Same Damn Life is, amiben a tagok egy öregotthon lakóiként személyesítik meg öregkori önmagukat.
 

 

2014. december 5. 19:00
Dürer Kert, Budapest

7500 Ft november 30-ig, december 1-től 8500 Ft

VIP jegyek: 13.500 Ft ( A VIP szolgáltatásokról érdeklődjön a info@skalarmusic.hu címen.)

 

Csatlakozzatok az eseményhez a Facebook-on! Klikk ide!


Aki kilátogat december 5-én a Dürer Kertbe, garantáltan egy jó hangulatú koncerten fogja találni magát.

 

 




 

Címkék: 
Seether
dürer kert