Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eloy Casagrande dobos kiszállt a Sepultura-bólA Sepultura 2023 végén jelentette be, hogy idén egy nagyszabású turnéval ünneplik a 40 éves fennállásukat, ami egyben a búcsút is jelenti számukra a rajongóktól, most pedig az is kiderült, hogy ezeken a koncerteken már nem Eloy Casagrande fog dobolni.
 
A zenekar az alábbi közleményt tette közzé:
 
"Greyson Nekrutman veszi át Eloy Casagrande helyét a Celebrating Life Through Death búcsúturnén. A zenekar december végén jelentette be, hogy az elkövetkező másfél évet egy hatalmas búcsúturnéval tölti, azaz, ha úgy tetszik, tudatos, előre eltervezett halált hal. Bármilyen költőien is hangzik ez, egy ekkora turné megszervezése majdnem egy évnyi előkészületet és szervezést igényel, valamint komoly elkötelezettséggel, a rajongói iránti hűséggel és a banda történelmének tiszteletével jár. Az imént felsoroltak egyértelmű prioritást jelentenek Andreas Kisser, Derrick Green és Paulo Xisto számára, azonban február 6-án - mindössze pár nappal az első próba előtt - Eloy Casagrande arról tájékoztatta a zenekart, hogy kiszáll a Sepultura-ból, hogy egy másik bandában folytathassa a karrierjét. Mivel ennek semmilyen előjele nem volt, a csapat tagjait váratlanul érte a bejelentés, de Eloy azonnali hatállyal elhagyta a Sepultura-t és mindent, ami a zenekarhoz kötődik."
 
Bár arról a bizonyos "másik bandáról" egyelőre nem esett szó, sokan már korábban is azt találgatták, hogy Casagrande a Slipknot új dobosa lesz és ő veszi át a maszkos bandában Jay Weinberg helyét, ezek a hangok pedig minden bizonnyal csak felerősödnek a mostani hír hatására.
 
Greyson Nekrutman
 
A Sepultura búcsúturnéja Budapestet is érinti: a banda november 17-én a Barba Negrában lép fel a Jinjer, az Obituary és a Jesus Piece társaságában.
 
A H-Music, a Rock1, a Barba Negra és a Cobra Agency bemutatja:
Sepultura
Celebrating Life Through Death - European Farewell Tour
Különleges vendég: Jinjer
 
További vendégek:
 
Obituary
Jesus Piece
2024.11.17. Barba Negra Red Stage
 
Kapunyitás: 17:30