Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elton John-nal közös dallal búcsúzott Layne Staley-től az Alice In Chains



2002-ben mindössze 34 éves korában hunyt el az Alice In Chains ikonikus frontembere, Layne Staley, a zenekar pedig ezután csak hét évvel később jelentkezett új albummal, a Black Gives Way To Blue-val. A lemez címadó dala egyfajta búcsúzás volt Staley-től, zongorán pedig Elton John is közreműködött benne, akinek egyik szerzeményét most fel is dolgozta a banda gitárosa, Jerry Cantrell.
 
 
"Elton a csúcsok csúcsa számomra. Igazán megtisztelő, hogy közreműködött a visszatérő albumunkon és segített nekünk abban, hogy méltóképpen búcsúzhassunk el Layne-től és egyúttal köszönthessük az új énünket. Ha úgy tetszik, ezzel a dallal vált teljessé a kör. Tavaly decemberben már zajlott az új szólólemezem, a Brighten demózása és volt két koncertem is Los Angelesben, amelyeket az egyik kedvenc Elton-nótámmal, a Goodbye-jal zártam, amit fel is dolgoztam. Érdekesség, hogy ez az utolsó dal az ő albumán, a Madman Across the Water-ön, és nálam is ez zárja a lemezt, ráadásul mindkét kiadványon kilenc nóta van összesen.
 
Elküldtem a demóváltozatot Elton-nak, mert kíváncsi voltam a véleményére, és nem akartam, hogy úgy érezze, teljesen tönkretettem a dalát, de azt mondta, hogy nagyon szép lett a feldolgozás és nyugodtan feltehetem a lemezre. Igazán megtisztelő, hogy ez a véleménye róla."
 
https://youtu.be/4-6jvded9fY