Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ennyi meglepetésre és különleges dalra senki sem számított a Hooligans koncertjén



Hooligans, No Sugar – 2019. 11. 29., Barba Negra Music Club
 
November 29-én egy igazán különleges Hooligans koncertre gyűlhettünk össze a Barba Negrában, ugyanis – bár szinte hihetetlen – a zenekar gitárosa és fő dalszerzője, Tóth Tibi ötvenéves lett, amit természetesen egy hatalmas bulival ünnepelt meg a banda és a közönség. Sejteni lehetett, hogy a csapat készül néhány meglepetéssel az estére, de a végeredmény így is minden várakozásunkat felülmúlta.
 
A hangulat megalapozásaként a No Sugar koncertjét nézhettük meg. A banda már több mint tízéves múltra tekint vissza és annak idején itt zenéltek a Bagossy Brothers tagjai is, mostanra viszont már csak Bereczky Botond maradt az eredeti felállásból és gyűjtött új társakat maga köré az évek során. Az elmúlt időszak jól alakult a zenekar számára: játszottak Bagossyékkal, valamint a Kowalsky meg a Vegával is, ezúttal pedig a Hooligans rajongókat sikerült meggyőzniük dallamos, fülbemászó zenéjükkel és Portik Lívia énekesnő hangjával és kedves, barátságos személyiségével. Nem lepne meg, ha a későbbiekben többször is állna még egy színpadon a két banda, mert láthatóan jól sült el ez a párosítás.
 
 
Tíz óra körül már mindenki izgatottan várta, hogy ismét elhúzódjon a függöny és a Hooligans színre lépésével megkezdődjön az ünnepi buli. Az első egy-két dalnál még nem is volt okunk „gyanakodni”, hiszen nagyjából a megszokott mederben zajlott a koncert, bár Csipa már ekkor is utalt rá, hogy jó pár olyan nóta is előkerül majd, amit nagyon régen, vagy éppen sosem játszottak élőben, ráadásul azt is lehetett tudni, hogy vendégek is érkeznek majd, akik közül elsőként a Group ’n’ Swing tette tiszteletét a színpadon. A fiúk már régi ismerősnek számítanak az elkötelezett Hooligans rajongók körében, hiszen nem egy koncertet színesítettek fúvós hangszereikkel és természetesen ezúttal is ez a feladat várt rájuk, amit szokás szerint nagyszerűen megoldottak.
 
 
Az is köztudott, hogy a Hooligans és a KFT jó barátságban van egymással, sőt, néhány évvel ezelőtt már vendégeskedett is a legendás csapat Tibiék egyik szintén Barba Negrás koncertjén, aki pedig követi a Hooliganok Facebook-oldalát, tudhatta, hogy a szülinapi buliról sem hiányozhatnak. Laár András sajnos nem tudott jelen lenni, de így is láthattuk Bornai Tibort, Lengyelfi Miklóst és Márton Andrást, aki Endi helyét vette át néhány dal erejéig a dobok mögött. Mivel a két zenekar közösen vette fel a Szex és KV-t a 2014-es Társasjáték albumra, elsőként ez hangzott el, utána viszont két KFT dal, az Elizabeth és a Balatoni nyár következett, amire aligha számított bárki is, de természetesen hatalmas ováció kísérte a produkciót.
 
 
Ami a korábban beharangozott ritkán játszott Hooligans számokat illeti, a teljesség igénye nélkül elhangzott a Vírus, a Nyolcszemközt – mint kiderült, a zenekar tagjainak ez a kedvenc albuma – a Holnapunk a tegnapunk, az Ez a kemény, sőt, még a Táncolj az ágyon is, ami különösen megdobogtathatta azok szívét, akik valóban a kezdetek óta figyelemmel kísérik a banda pályafutását, ugyanis ez a nóta még a Hooligans elődjének számító Dance-szel készült.
 
Újabb vendégként a Neoton oszlopos tagját, Végvári Ádámot köszönthettük és a KFT vendégeskedése után már sejteni lehetett, hogy néhány Neoton sláger is előkerül majd a „kalapból”. A zenekar azonban gondoskodott róla, hogy még így is legyen újabb csavar a történetbe, ugyanis Csipa ezúttal háttérbe vonult, hogy az évek óta a csapat szerves részét képező két vokalista hölgy, Óvári Évi és Péter Barbi léphessen előre egy-egy Neoton klasszikus, a 220 felett és a Nyár van erejéig, amiket egyébként is izgalmas volt hallani Hooligans-es alapokkal, a lányok énekével pedig főleg. Természetesen aztán Ádám esetében is fordult a kocka és érkezett néhány közösen előadott Hooligans dal: a Minden út és a Ha sírni látsz, amelyek egyébként szintén elég ritkán csendülnek fel élőben.
 
 
Természetesen azért nem maradtak el a legnagyobb slágerek, és a már-már kötelezőnek számító zárás sem a Hotel Mámorral, melynek során egy emberként guggolt le, majd ugrott fel a közönség Csipa vezényszavára és bár egyre több zenekar lövi el az ilyesmit, még mindig jól mutat és nem lehet megunni.
 
Előzetesen is emlékezetes bulira készültünk, de azt hiszem, ennyi meglepetésre és különleges dalra senki sem számított – a Hooligans azonban megmutatta, hogy még ennyi év után is bőven tartogatnak meglepetéseket. És ha már az éveknél tartunk, Tibinek és az egész zenekarnak is még legalább ötvenet kívánunk!
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: FlyPhoto, további képekért klikk ide!