Bejelentkezés

x
Search & Filters

Érdekes témát boncolgat új szöveges videójában a Stabbed: 'Exit Wound'

'Exit Wound' címmel új dalszöveges videóval jelentkezett a Stabbed, amelyet a cikk alatt megtekinthettek. A dalról a dalszerző-gitáros Kecskés Attila, és a dalszövegíró-dobos Potkovácz Márk mesélt.
 
Attila:
 
Az Exit Wound-nál zeneileg igyekeztünk feljebb tekerni a korábban megszokott középtempón, a riffelés és a dobolás is bonyolódott rengeteg kellemetlen percet okozva a felvételeknél.
 
A dalt Vári Gábor úrnál vettük fel a Miracle Soundban, ismét egy élmény volt vele dolgozni. Nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot, igazán harapós hangzás lett a végeredmény. Ami a lényeg: a pergő nem szar (!!), kurva hangos lett az egész, cserébe úgy szól mintha a pokolban szaggatnák le a tökeit az embernek. Nyilván ennél sokkal több dolgot kértünk és kaptunk, de évek múlva úgyis csak ennyi fog megmaradni az emlékeinkben. 
 
 
 
Az Exit Wound a második single a készülő Never Here című EP-hez. Úgy döntöttünk csinálunk egy nagyon erős EP-t egy töltelékdalokkal és kapkodással elrontott nagylemez helyett. Elérés szempontjából is sokkal előnyösebb 2019-ben egy-egy dalt kiadni, emellett legalább lesz ideje a kedves publikumnak megemészteni a nem túl könnyed nótáinkat.
 
A szövegvideót Rivasz Gergő készítette, nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel.
 
Hogy miről is szól most bemutatott dal? Azt a dalszöveget író Potkovácz Márk elmeséli:
 
"Neurotikus társadalmunk a felmenőinktől ránkkövült sérülések következménye, a figyelemelterelő kultúra által generált zajban pedig nehéz meghallani mi történik legbelül.
 
A legtöbb ember elszigetelt, kommunikálni képtelen, depressziós, pánikbeteg, vagy valamilyen testi szinten jeleníti meg azt a sok szart amit minél mélyebbre igyekszünk elásni. Tévedés azt is hinni, hogy nekünk könnyebb, vagy jobb, mint a háborút, szegénységet megélt elődeinknek. Viszont mi vagyunk az a generáció akinek tudatosan lehetősége van élni és nem csak túlélni. A mi felelősségünk feldolgozni azt amire nem volt akkor se idő, se pénz, se tudás, se elég mersz tudatosan vállalni önmagad minden hétköznapi poklával, tehetetlen dühével együtt."