Bejelentkezés

x
Search & Filters

Érdekességek, amit nem biztos, hogy tudtál az AC/DC-rőlAz AC/DC jövőjéről ugyan egyelőre nem sokat tudni és a rajongók véleménye is megoszlik, hogy egyáltalán kellene-e folytatnia zenekart az egyetlen megmaradt eredeti tagnak, Angus Young-nak, és ha igen, akkor Axl Rose-zal, vagy inkább Brian Johnson visszahívásával. Akárhogy is, az vitathatatlan tény, hogy minden idők egyik legnagyobb hatású bandájáról van szó, amelyről sok mindent tudhatunk, de az alábbi tíz érdekesség némelyike talán még a legnagyobb rajongóknak is tartogathat új információkat.
 
1: Brian Johnson rajong a versenyautókért. Brian imádja a veteránautókat: van egy Pilbeam MP84-ese és egy Royale RP4-ese, amelyekkel rajthoz is szokott állni veteránautóknak rendezett versenyeken, méghozzá nem is rossz eredményekkel: a brit mezőnyben övé a második legjobb idő a kategóriában.
 
 
 
2: A zenekar nevének kiejtése. Számunkra nem kérdés, hogy betűnként mondjuk ki a banda nevét, Ausztráliában azonban általában inkább összeolvassák és az ottani kiejtés szerint "Akka Dakkának" hívják a zenekart.
 
 
 
3: Bon Scott valódi neve Ronald Scott, azonban miután Skóciából Ausztráliába költözött, ráragadt a gúnyos Bonnie Scotland becenév, amit később lerövidített Bon Scott-ra.
 
 
 
4: Angus Young tejfüggő volt. Míg az alkoholfüggőség jól ismert probléma, tejfüggésről viszonylag ritkán hallani, Angus azonban állítja, hogy annak idején literszámra öntötte magába a tejet, amikor pedig megjelent a piacon a csokis tej, azonnal az elsőszámú rajongójává vált.
 
 
 
5: Több AC/DC-s bélyeg is létezik. 1998-ban megjelent egy AC/DC-s bélyeggyűjtemény Ausztráliában, 2013-ben pedig azzal tisztelgett az ausztrál posta a zenekar előtt, hogy kiadott egy Back In Black-es bélyeget.
 
 
 
6: A zenekart beperelték egy telefonszám miatt. A Dirty Deeds Done Dirt Cheap klipjében szerepel a 36-24-36-os telefonszám, amelyről kiderült, hogy egy házaspáré, akik beperelték az AC/DC-t, miután rengeteg hívást kaptak ismeretlen emberektől. A zenekar el is bukta a pert és 250.000 dolláros kártérítést kellett fizetniük a párnak.
 
 
 
7: Az amerikai hadsereg kínzóeszközként használta a csapat zenéjét. 1989-ben, miután Manuel Noriega panamai tábornok a vatikáni nagykövetségre menekült, az amerikai hadsereg két napon keresztül bömböltette neki az AC/DC dalait és bár az ENSZ tiltja a hangos zene kínzásként való alkalmazását, a Hell's Bells végül bevált, ugyanis a diktátor megadta magát.
 
 
 
8: Az első albumuk lehúzós kritikát kapott a Rolling Stone magazintól, akik azt írták az 1976-os lemezről, hogy "a hard rock stílus kétségkívül elérte a mélypontját." Végül azonban a zenekar nevethetett, ugyanis 2008-ban az újság címlapjára kerültek.
 
 
 
9: A Thunderstruck segít a rák gyógyításában. A Dél-Ausztráliai Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a legendás dal hallgatása a kemoterápia közben növeli a gyógymód hatékonyságát, ugyanis a hangok pont megfelelően rezegtetik meg a kemoterápiás gyógyszerben lévő részecskéket, amelyek így nagyobb mennyiségben és hatékonysággal érik el a rákos sejteket.
 
 
 
10: Angus Young-nak kigyulladt az erősítője, de ő tovább játszott. Az ominózus eset 1977-ben történt, amikor Angus épp a Let There Be Rock szólóját rögzítette, ő azonban testvére, Malcolm biztatására nem állt meg, hanem tovább játszott. Az erősítő később a Rock or Bust feljátszása során is lángra kapott, ekkor azonban Angus ezt észre sem vette és azt hitte, hogy csak egy cigaretta az.