Bejelentkezés

x
Search & Filters

Europe - Így lett hatalmas sláger a 'The Final Countdown'!



A Europe kapcsán a többségnek a The Final Countdown jut eszébe először és a híres dal természetesen az interjúkban is gyakran előkerül. Ezúttal Joey Tempest-et kérdezték arról, hogy sejtette-e a hatalmas sikert a dalszerzés közben.
 
"Ez egy érdekes helyzet volt, mert nagyon rég, már a középiskola óta volt egy egyperces demóm a dalhoz, aztán végül a harmadik albumnál úgy döntöttünk, hogy felvesszük, és a billentyűs riff köré építjük fel az egész nótát, ami akkoriban inkább tűnt filmzenének, de ez nem is volt baj. Eljátszottam a demót a srácoknak, és nagyon tetszett nekik, úgyhogy hamar ki is dolgoztuk. Ez lett az első dal a lemezen és a koncerteket is ezzel nyitottuk, de mi mégsem erről gondoltuk, hogy igazán sikeres lesz.
 
Maga a The Final Countdown album az egyik legfontosabb mérföldkő számunkra, amely rengeteg kaput megnyitott a zenekar előtt, ugyanakkor szerintem születtek jobb lemezeink is azóta, például a legutóbbi három, amiket én a legerősebbeknek tartok. De az persze még egy egészen más kor volt és tényleg rengeteget jelent nekünk az az album."