Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eve Six - "EP-ket készítünk, amiket a közönségünknek ajándékozunk"



Tavaly, Megyer Camp-en volt szerencsém eme bandát hallani először. Lendületes, vérbeli rock muzsika szólt a színpadról. Illő volt tehát egy villáminterjú erejéig végre mikrofonvégre kapnom őket, illetve Borbély Zolit, a zenekar egyik gitárosát.

Rockbook: Mutassátok be a zenekart. Mikor alakultatok, kik a tagok?

Borbély Zoli: Ha jól emlékszem 2003 őszén az akkori zenekarom (VILLON) olyan "pszichés-válságba" került, hogy kénytelen volt feloszlatni önmagát. Ott maradtam egyedül alkotói ambíciókkal + egy frankó próbahellyel, és hát megkerestem akkori dobosunkat ,majd jelenlegi basszerosunkat, ETU-t egy közös jam session erejéig,s ahogy az lenni szokott, megalakult egy új formáció az EVE SIX. Későbbiekben szépen termelődtek a zenei alapok, ám az igazi tartalomhoz nélkülözhetetlen volt a megfelelő ének és szöveg. Kb 2004-ben egy régi ismeretségből adódóan kerestük fel a ma már az EVE SIX hangként aposztrofált Hann Benedek Ferenc "művészurat", aki azóta is a nyakunkon maradt.  Szinte Bence érkezésével egy időben csatlakozott hozzánk egy ritmusgitáros is. Aztán elég szép sikerek után és néhány jó minőségű demo után 2011-ben Kopasz (dobos) és Fuller (gitár) engedve a nyugati jobblét hívószavának, Germániába költözött. Kis csend és némi akusztikus korszak lépett az életembe, BENE (énekes) pedig egy metál formációban folytatta pályáját. Na de,2013-ban meglepetésszerűen az utolsó EVE SIX demó hangmérnöke (és studió tulajdonos, gitáros ), Garab Gergő azzal keresett meg ,hogy élesszük újra a zenekart. Gergő egyébként akkor és azóta is tagja egyéb formációknak is , ő mutatta be jelenlegi dobosunkat, Varga Pétert (TRuga), aki ez idáig a könnyűzene területén tevékenykedett. Így a jelenlegi felállás: Hann Benedek Ferenc (BENE) – ének, Borbély Zoli –gitár, Horváth Tamás (ETU) – basszusgitár, Garab Gergely – gitár, Varga Péter (TRUGA) – dobok.

Rockbook: Mi ösztönzött titeket a zenei pályára?

Borbély Zoli: Zenénket olyan ikonok határozták meg, mint a The 69eyes, Paradise Lost,B.L.S vagy az F.O.system, Árnyak és természetesen minden, ami kedves a fülnek.

Rockbook: Mennyire nehéz kis zenekarként fellépésekhez jutni?

Borbély Zoli: A zenekar imád élőben koncertezni és igazából "mecénások" támogatásával igyekszünk is eljutni minél több helyre. Elég sok baráti zenekar van akikkel kölcsönösen támogatjuk egymást és ez nagyon-nagyon jó dolog (azért persze van minimális ellen példa is).

 

 

Rockbook: Mikor várható saját album?

Borbély Zoli: Lemezt nem készülünk kiadni hisz, bár "saját" stúdiónk van, mégis akkora költségekkel járna és az internet teljesen elvinné a jelentőségét az egésznek, hogy úgy gondoltuk néhány számos EP-ket készítünk, amiket (hogy kézzel fogható legyen) a közönségünknek ajándékozunk. Immáron készül a harmadik ilyen verzió is. Szeretjük csinálni a zenét, nehéz mindig mindent összeegyeztetni az öt emberkének, de nem akarunk otthon üldögélve "Barátok közt "bámulva eltunyulni.

Rockbook: Hol találkozhat veletek legközelebb a közönség?

Borbély Zoli: Legközelebb Győrújbaráton találkozhatnak velünk, aztán megvárjuk Bene kislányának születését (tejfakasztót), és nyár végétől jövünk minden lyukba, klubba, pubba, pajtába, ahova csak hívnak. A Facebook oldalunkon megtaláljátok mindig a friss infókat.

 

 

Máthé Kriszta