Bejelentkezés

x
Search & Filters

Exkluzív koncertet adott a Tankcsapda az A38-on a törzsrajongóknak (beszámoló)Tankcsapda, Dorothy koncert - 2013., november 28., Budapest - A38 hajó

 

A zenekar újra keverve, zeneileg feljavítva adta ki a 24 év alatt megjelent összes eddigi stúdió albumát egyszerre, egy bónusz cd-vel megspékélve november közepén, amivel egy csapásra felborította a Mahasz vergődő lemezeladási statisztikáját. 14 album, és mind elöl… Lássuk be, Imre királyunk (1958 – 2001)  halála óta, és az előtt, soha nem volt példa ilyenre az írott Mahasz történelmében! Pedig akkoriban máshogy működtek a torrentes letöltések. Ráadásul a „Hiénák” aranylemez is lett, amelynek a klipjét hétfőn már a nagyközönség is megtekintheti. Az összes kiadványt egyben is meg lehetett venni 14 ezer magyar pénzért, díszdobozos packban limitált darabszámban (500db), amihez járt egy páros koncert belépő a hajóra. Nem kellett játszani érte, csak regisztrálni a Tankoknál, és a leggyorsabb 150 vásárló/jelentkező már zöld utat is kapott a bulira. Így nézve egyáltalán nem sok a díszdozos kiadvány ára, mivel jegyet venni nem lehetett máshogyan! A vaterán komoly feketepiac alakult ki ezzel kapcsolatban, és aminek ilyen piaca van, az „élvezeticikk”. A debreceni banda évről – évre előrukkol valami meglepivel (tető buli, Rockmafiás lemezbemutató), hogy csak a legutóbbiakat említsem. Lehet utálni Őket ezért jó magyar módjára, de kétségkívűl tudnak újat mutatni! Jövőre 25 évesek lesznek. Kiváncsian várom, miben mesterkednek majd!

 


A 19 órás kapunyitás után a nagyérdemű rajongók elkezdhették megtölteni az Artemovszkot (300 fő plusz sajtó, ismerősök). Az első néhány érkezőt dupla meglepi várta welcome drink formájában a szponzortól - a  rézangyal pálinka családból - a „Mennyország tourist” fantázia nevű fekete cseresznye párlattal. Gyorsan megérkeztem kétszer, háromszor… Majd levetítették az új Argo 2 klippet, amit a többiek is látthattak később a Csapda koncert előtt. A klip előtt sokan írták a filmzenére, hogy gyenge lett. Így a vetítés után derült ki, hogy nagyon passzol az Argo-s beharangozóhoz (kifejezetten ehhez a forgatókönyvhöz íródott)! Árpa tud rendezni, ha a film is ilyen lesz, szinte boritékolható a kasszasiker.

Előzenekart is kaptunk hangulat felhozónak nyolc utántól, egy csak csajokból álló gyöngyösi rock triót, a Dorothy-t! 

Velük igen elfogult vagyok pozitív irányba, mivel kis hazánkban nem sok ilyen nőcis formációt ismerek (kettőt), akik szerintem „normális” zenét tolnak. Legutóbb a Hangfoglaláson láttam, hallottam Őket. Játszottak már a Road, a Kowalsky meg a Vega és Tankcsapda előtt is párszor. Nem rég stúdióba  vonultak, készül az első nagy lemez is. Este nyolctól a húrok, bőrök közé csaptak és bő fél órában - a Roadhoz hasonló - lendületes, zúzós rock zenét kaptunk tőlük 8 dal erejéig. Jó volt a szemnek, fülnek egyaránt! Egy Nirvana feldolgozást is lenyomtak a saját számok közben. Beszarás, bejöttök a közönségnek, bátran mondhatom! Bravó csajok, remélem még összefutunk koncerten! Várom az albumot!

 

Dorothy - Fejjel lefelé

 


Az este további menetrendje a Tankcsapdával 21.25–től két órás nagy koncerttel folytatódott (előtte lement a klip még egyszer). A setlistet böngészve titkon abban reménykedtem, hogy „súlyos” lesz. 29 szám, amit nem fogok mind felsorolni, csak a csemegéket, mert jópár volt! A „Rock and rollnak hívott" és a "Legyen köztünk híd” voltak a nyitó dalok. Jó választás, utóbbit 2 éve nem játszották! Érdekes, hogy a pálinkára való tekintettel(?) már az elején hallhattuk a „Mennyország touristot”.

 

 

Ezt általában visszatapsra szokták tartogatni, de mindegy, szereti mindenki. A soha nem játszott kategóriából is kaptunk: „Keverék" és "Kapcsolj ki” számok formájában, meg a bónusz cd-ről a két újat: „Igazi hiénák” és „Jóképű”-t. Így a buli közepén elárulok egy személyeset is: Én is „Jóképű” lettem az elfogyasztott párlatok hatására… Ez egy ócska kocsma ,egy mocskos lokál - ”Mindentől távol”, majd a koncertszervező Frenki külön kérésére a „Rohadt a hely”! Nagyon jó!

 

Tankcsapda - Rohadt a hely

 


Zeneileg húzós a buli! Minimális a pogo, lehet élvezni igazán. Szerencsére benne maradt az én személyes kedvencem is '89-ből, az első Csapda szám, amely egy UK Subs feldolgozás, a „Terrorista vagyok”. Erre csörög a telóm, mikor a kölykök hívnak…. Slágerszám az „Ez az a ház”, sűrűn játszott, de imádom! (Hallom minden reggel a hangot, hallom minden reggel, mert nyugalmat többé nem találsz!) Hiába „Örökké punk” maradok. Lukácséknak sikerült nyarat varázsolni novemberben sokunk lelkében. Mint már annyiszor, de most nagyon – nagyon.  A végén egy igazi kuriózum: A „Hóesés”. Soha nem hallottam koncerten, pedig százon ott voltam kb… Többek között ettől exkluzív maga a buli. Ilyen csak 1-2 van az ember életében…Marha jó volt az egész, igazán kitettek a dalok összeállításában, hogy az ilyen elvetemülteket is, mint én „megvegyék klióra”! Hibátlan bulit kaptunk, be kell látni. A hangomat pedig kérem vissza!

 

Tankcsapda - Hóesés

 


Aki nem vehetett részt, az se búslakodjon, mivel decemberben még játszanak ilyen klub bulit Dunakeszin, Székesfehérváron és Csallóközben. Na meg jön az év végi Főnix is a Neck Sprain-nel, Kowalsky-ékkal közösen, ahol ugyan ilyen húzós lesz a track…

 

 

A koncerten elhangzott dalok listája.

 

Igazi hiénák (klip premier)
       
01. Rock & Rollnak hívott
02. Legyen köztünk híd
03. Hatalom nélküli rend
04. Mennyország Tourist
05. Kapd be a horgot
06. Juggler
07. Jóképű
08. Számolj vissza
09. Agyarország
10. Kapcsolj ki
11. Keverék
12. Szextárgy
13. Mindentől távol
14. Rohadt a hely
15. Lejárt lemez
16. Rio
17. A R&R rugója
18. Törölköző teniszütőkkel
19. Terrorista vagyok
20. Örökké pank
21. Adjon az ég
22. Igazi hiénák
23. Ez az a ház
24. Be vagyok rúgva
25. Nem kell semmi

Ráadás:

26. Hóesés
27. A legjobb méreg
28. Így lettél
 

 

Tankcsapda - Jóképű

 


 

Juhász Peti
 

Címkék: 
tankcsapda