Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ez lenne a hivatalos jelentés Kurt Cobain haláláról?Közel 30 évvel Kurt Cobain halála után az ügyön dolgozó nyomozó, Tom Grant közzétette a boncolás teljes jegyzőkönyvét, amely most először vált elérhetővé bárki számára. Bár a dokumentum valódinak tűnik, egyesek megkérdőjelezik az eredetiségét és azt is, hogy Grant hogyan férhetett hozzá ezekhez a papírokhoz.
 
A dokumentum szerint - amely Grant weboldaláról letölthető -  Cobain 1994. április 5-én 18:00-kor halt meg, a holttestét azonban csak három nappal később találták meg, így a Seattle-i rendőrség is csak ekkor értesült a történtekről. A jegyzőkönyv arra is kitér, hogy a házban egy búcsúlevelet találtak, amely azonban sokak szerint nem arra utalt, hogy a zenész meg akar halni, hanem arra célzott vele, hogy feloszlatja a Nirvana-t és visszavonul. A jelentés végül azt is megemlíti, hogy Kurt szervezetében heroint és váliumot találtak, a halálát pedig egy lőtt seb okozta, amit egyértelműen öngyilkosságnak minősítettek.
 
Bár hivatalosan annak idején is az öngyilkosságot jelölték meg a halál okaként, a rajongók egy része a mai napig kételkedik abban, hogy kedvencük valóban saját kezével vetett véget az életének. Az egyik legelterjedtebb elmélet szerint valójában Cobain felesége, Courtney Love állt a háttérben, az indítéka pedig az volt, hogy megtudta, hogy férje el akarja hagyni őt és a végrendeletéből is kikerülne.
 
Courtney Love és Kurt Cobain