Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ez a technológia segített Brian Johnson hallásproblémájánBrian Johnson az AC/DC 2016-os Rock Or Bust turnéja közben szenvedett súlyos halláskárosodást, ami miatt a koncertek egy részét már nem is tudta vállalni, így Axl Rose vette át a helyét. Brian azonban nem adta fel és egy különleges technológiának köszönhetően teljesen visszanyerte a hallását, azóta pedig már egy albumot is készített a bandával.
 
"Az a helyzet borzalmas volt. Ha zenét hallgattam a kocsiban, egyszerűen nem tudtam megmondani, hogy ki énekel. Igazából csak zajt hallottam, amiből annyit tudtam kivenni, hogy valamilyen zene lehet, de arról már fogalmam sem volt, hogy milyen hangnemben van, vagy hogy éppen Paul McCartney vagy Mick Jagger énekel-e. Teljesen bizonytalan volt minden. Azt hiszem, gyilkos csendnek nevezik ezt, és valóban az is, én pedig úgy reagáltam erre, ahogy minden problémára szoktam: megvettem a legjobb whiskey-t, próbáltam elfelejteni az egészet és nem vettem fel a telefont. Újságírokkal egyáltalán nem is kommunikáltam, pedig keselyűkként próbálták rám vetni magukat.
 
Aztán jött Stephen Ambrose, aki ezeket a különleges fülmonitorokat fejleszti, és akkor éreztem először, hogy van fény az alagút végén, még ha nagyon távol is. Igazából nagyon egyszerű az egész. Lényegében egy kis zsákról van szó, amit nem is kell méretre állítani, meg semmi ilyesmi. Egyszerűen csak beteszed a füledbe és megnyomod a kis pumpát a végén, amitől felfújódik és lényegében dobhártyaként funkcionál, de egyébként bluetooth-hoz is lehet csatlakoztatni. 360 fokos hangzást biztosít. Tényleg mindent hallani vele, és még olyan rezgés vagy zúgás sincs, mint a sima hallókészülékeknél. Azóta egyébként már többen is használják. K.D. Lang vissza akart vonulni, de küldtünk neki egy ilyet és örömében elsírta magát. Azóta már újra turnézik. Huey Lewis is ezt használja. Tudom, hogy sokaknak ijesztő lehet ez, mint minden újdonság, de egyáltalán nem az. Tényleg egy igazi csoda. Az a célunk, hogy olcsón gyárthatóvá tegyük és elérhető legyen mindenki számára, akinek szüksége van rá. Például olyan katonáknak, akik a légierőnél vagy egy tankon teljesítenek szolgálatot."