Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ez volt Zakk Wylde első zenei inspirációja



Zakk Wylde a metal egyik legikonikusabb gitárosa, Ozzyval, a Black Label Societyvel és szólóban is maradandót alkotott már, de az igazi rajongói ismerik a lágyabb oldalát is: amellett, hogy hatalmas gitárvirtuóz, zongoraművész is egyben. Sammy Hagar a Rock & Roll Road Trip műsorában interjúvolta meg Wyldeot, és megjegyezte: „Van ez a puhább oldalad. Leülsz a zongora mellé és gyönyörű szerelmes számokat énekelsz. Szívesebben csinálod ezt?”
 
Wylde: „Az első zenei emlékem gyerekkoromból – tudod, mikor csak megpihensz és élvezed a zene erejét – Elton John volt a The Sonny And Cher Show-ban, amint épp a ’Lucy In The Sky With Diamonds’-ot játszotta. Teljesen a hatalmába kerített.”
 
 
Néhány évvel később a metal felé vitte az útja: „Olyan 11 lehettem…az egyik haverom, Tommy rajzolt egy koponyát…egy villám ment át rajta és valami olyasmit mondott, hogy ’Black Sabbath 666’. Megkérdeztem, mi ez és azt mondta, hogy egy zenekar, amit a bátyja hallgat. Elszörnyedtem tőle. De aztán meghallgattam őket, újra és újra és megszerettem a zenét.”
 
Ha tudta volna, hogy a későbbiekben ő maga is Black Sabbath dalokat nyom majd a banda énekesével, miután 1987-ben csatlakozik Ozzy szólózenekarához… Hosszú éveken át játszott Ozzy mellett, aztán volt egy hosszabb szünet, de most a búcsúturné idejére újra csatlakozott a „nagy öreghez”. Még egy saját Sabbath tribute zenekart is alapított 2014-ben Zakk Sabbath néven.