Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezek az előadók voltak hatással a Megadeth-re!



A Megadeth több mint 30 éve a thrash metal élvonalához tartozik és rengeteg zenekar egyik példaképének számít, de Dave Mustaine és társai is elindultak valahonnan, a Loudwire pedig össze is szedet tíz olyan bandát, amely hatással volt rájuk.
 
- AC/DC: Mustaine mindig is az egyik fontos hatásának nevezte a zenekart, különösen az 1977-es Let There Be Rock albumot, amely állítása szerint megváltoztatta az életét és amint meglátta a borítón lévő fotót a csapatról, rögtön tudta, hogy ez neki való zene lesz. Bon Scott-ot az egyik hősének tartotta és bár Brian Johnson-nal is szereti a bandát, számára ez már nem az igazi.
 
 
 
- UFO: a Let There Be Rock mellett az UFO 1974-es lemeze, a Phenomenon volt a másik album, amit a legtöbbet hallgatott Dave a középiskolás évei alatt és nem meglepő, hogy Michael Schenker is nagy hatással volt rá - olyannyira, hogy miatta választott Flying V gitárt.
 
 
 
- Angel: a frontember harmadik gimis kedvence az Angel volt, akiket a KISS ellenpólusának tart: míg Gene Simmons-ék fekete ruhákba öltöztek és kisminkelték magukat, az Angel tagjai fehér holmikat viseltek. Bár gitárosukat, Punky Meadows-t Frank Zappa több dalában is kigúnyolta, Mustaine szerint írt jó dalokat és a szinte progresszív stílusjegyek is tetszettek neki.
 
 
 
- David Bowie: talán nem sokan gondolták volna, de David Bowie 1976-os ChangesOneBowie című válogatása volt az első lemez, amit Mustaine megvett. Bowie zenéjére a középiskolás barátai révén figyelt fel, akik több dalt is játszottak tőle, például a Diamond Dogs-t és a Rebel Rebel-t, előbbivel pedig különösen tudott azonosulni, mert úgy érezte, mintha róla szólna a szöveg.
 
 
 
- Judas Priest: Dave szerint a Priest Sad Wings of Destiny-je minden idők egyik legjobb klasszikus heavy metal albuma Glenn Tipton és K.K. Downing tökéletes összhangban lévő játéka, valamint Rob Halford utánozhatatlanul különleges hangja miatt. Mustaine még egy cilindert is vett, mert Tipton azt hordott akkoriban, de göndör haja miatt az ő fején nem sokáig maradt meg.
 
 
 
- Scorpions: Mustaine egy interjúban az egyik legnagyobb kedvencének nevezte a Scorpions-t és úgy fogalmazott, hogy nélkülük nem lenne olyan a Megadeth, amilyen. A The Sails Of Charon különösen közel áll hozzá, de nagyon szereti az Another Piece of Meat-et is, amelyből nem meglepő módon a már említett Michael Schenker játékát emelte ki.
 
 
 
- Led Zeppelin: Dave egy interjúban azt mondta, hogy ha mindenképpen választania kellene egyetlen albumot a kedvencének, a Led Zeppelin Presence-ét mondaná. A legendás banda korábbi lemezeinek megjelenésekor még túl fiatal volt, a Presence azonban már azután jött ki, hogy rajongó lett.
 
 
 
- Diamond Head: Brian Talter riffjei és Sean Harris hangja arra ösztönözték Mustaine-t, hogy teljesen átértékeljen mindent, amit addig gondolt a dalszerzésről és megpróbálkozzon valami egészen mással. A Megadeth főnöke dolgozhatott is együtt a zenekarral: közreműködött a Diamond Head Death and Progress albumán, Harris pedig a Countdown to Extinction bónuszdala, a Crown of Worms szövegének egy részét írta.
 
 
 
- Motörhead: a frontember szerint a No Sleep 'til Hammersmith az egyik olyan album, amely alapjaiban határozta meg a heavy metalt elképesztő gyorsaságával és ütős riffjeivel.
 
 
 
- Aztec Camera: végül egy meglepő név zárja a listát, Mustaine azonban sosem tagadta, hogy a metal műfajon kívülről is merített ihletet. Az Aztec Camera egy skót újhullámos popzenekar volt, akiket Dave Párizsban hallott először az MTV-n, miközben betegen feküdt a szobájában. Különösen a banda énekese, Roddy Frame volt rá nagy hatással, akit kiváló popos dalszerzőnek tart.