Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezek a legendás rock- és metalzenészek kedvenc Deep Purple dalai

Augusztus elején jelent meg a Deep Purple új albuma, a Whoosh!, a My Planet Rocks pedig ennek kapcsán összegyűjtötte néhány ismert zenész kedvenc dalát a legendás bandától. Lássuk tehát Bruce Dickinson (Iron Maiden), Ronnie James Dio, Phil Collen (Def Leppard) és társaik kedvenc Deep Purple nótáját!
 
- Bruce Dickinson (Iron Maiden) - Fireball (1971): "nem túl gyakran játszott dal, de tele van fantasztikus részekkel. Egy ideig én is doboltam, vagy legalábbis próbálkoztam, és állítom, hogy Ian Paice az egyik legjobb a világon, és ez ebből a dalból is kiderül."
 
 
 
- Bernie Marsden (ex-Whitesnake) - Burn (1974): "annak idején nem voltam hatalmas Deep Purple rajongó, de köztudott, hogy sok szállal kötődöm a zenekarhoz, például a rövid életű Paice Ashton Lord projekt révén. A beállások során sokszor a Burn-t játszottuk, amit nagyon élveztem, és szerintem Ian Paice az egyetlen, aki igazán jól el tudja dobolni ezt a dalt. Számomra a Burn foglalja össze a legjobban a Deep Purple-t."
 
 
 
- Biff Byford (Saxon) - Speed King (1970): "sokak szerint a Black Sabbath minden idők legnagyobb metal bandája és ezt én sem vitatom, ahogy az is tény, hogy ők voltak az elsők, de szerintem a Deep Purple-t is érdemes megemlítenünk. Az én személyes kedvencem a Speed King, egy gyors és agresszív dal, ami nagy hatással volt ránk. Zseniális banda, nagyszerű énekessel, ráadásul Ian még mindig remek formában van."
 
 
 
- Phil Collen (Def Leppard) - Highway Star (1972): "az unokatesóm, Dave Wheeler két évvel idősebb nálam és ő vitt el az első koncertemre, ami egy Deep Purple buli volt a Brixton Sundown-ban, amit ma már Apollo-nak hívnak. Az első sorból láttam Ritchie Blackmore-t és a többieket az 1972-es Machine Head turnén, és ez az élmény inspirált arra, hogy elkezdjek gitározni."
 
 
 
- Ronnie James Dio - Smoke On The Water (1972): "Nem akartam a Smoke On The Water-t mondani, mert tudom, hogy mindenkinek az a kedvence, de mégis ezt kell választanom. Ritchie Blackmore és Jon Lord a legnagyobb hőseim közé tartoztak, Roger Glover-t és Ian Paice-t viszont csak később ismertem meg egy véletlennek köszönhetően. Az akkori bandámmal, az Elf-fel éppen egy meghallgatáson vettünk részt a legendás Clive Davis-nél - ő fedezte fel többek közt Aretha Franklin-t és Bob Dylan-t. és a sors úgy hozta, hogy Roger és Ian is ott volt. Teljesen odavoltak a zenénkért, ami hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, Roger pedig azóta az egyik legjobb barátom lett, de Ian is fantasztikus ember és nagyszerű dobos."
 
 
 
- Steve Hogarth (Marillion) - Space Truckin' (1972): "nagyjából 16 lehettem, amikor megjelent a Machine Head album és el is mentem a Purple Sheffield-i koncertjére. A zenekart ismertem, magát a lemezt viszont akkor még nem. Teljesen lenyűgözött, amit láttam és hallottam. Sosem volt még részem hasonló élményben. Úgy éreztem, ez a legjobb dolog a világon, és én is ezt akarom csinálni! A Deep Purple-nek köszönhető, hogy zenész lettem."
 
 
 
- Joey Tempest (Europe) - Perfect Strangers (1984): "imádom a régi dolgaikat is, de a visszatérésük után még nagyobb hatással voltak rám. Élőben is láttam őket Stockholmban, ahol nagyszerű dalokat játszottak és a hangzás is fantasztikus volt. A visszatérő album, a Perfect Strangers teljesen lenyűgözött. Azóta is gyakran hallgatjuk és az egész zenekar nagy kedvence a Deep Purple."