Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezek a legjobb Kreator dalok a frontember, Mille Petrozza szerint

A német thrash metal színtér egyik legendás bandája, a Kreator már közel 40 éve van a pályán és bár több tagcsere is volt a zenekarban, az énekes-gitáros, Mille Petrozza végig biztos pont maradt. A Louder most arra kérte őt, hogy nevezze meg eddigi tíz kedvenc Kreator dalát, mi pedig a ti kedvenceitekre vagyunk kíváncsiak.
 
- Violent Revolution: "nagyon szeretem a hangulatát és a szövegét. Szerintem jól bemutatja a banda esszenciáját. Késő este írtam, miután a barátnőm elaludt. Csak elkezdtem pengetni a gitáromat és megszületett ez a dal."
 
 
 
- Satan Is Real: "a svájci énekes barátom, Dagobert említette, hogy szeretne egy Satan Is Real című dalt, amit először elég klisés ötletnek tartottam, de aztán összeállt egy jó kis sztori a fejembe és nagyon hamar megírtam a szöveget. Szerintem ez az egyik legjobb dalunk."
 
 
 
- The Pestilence: "a középkori pestis adta az ötletet ehhez a dalhoz, amely az első 7 perces nótánk lett. A szöveget A vörös halál álarca című film ihlette, a nagyzenekaros részeket pedig a mai napig imádom."
 
 
 
- Extreme Aggression: "akkoriban sokan írtak dalt sorozatgyilkosokról, én pedig kitaláltam egy saját karaktert: egy olyan fickót, aki drogosokat öl. Egy szociopatáról van szó, aki úgy érzi, hogy félreértik és kiközösítik őt."
 
 
 
- From Flood Into Fire: "ez a dal a barátságról és a hűségről szól, a szövege pedig nagyon személyes hangvételű.  A nóta egy részét egy másik szerzeményünk, a Servant In Heaven - King In Hell ihlette, a középső rész pedig thrash-ből balladába csap át."
 
 
 
- Phobia: "néha nehezebb megírni egy egyszerű, háromakkordos nótát, mint egy igazán bonyolult és összetett dalt. A szöveg arról a paranoiáról szól, amit a füvezés válthat ki."
 
 
 
- Phantom Antichrist: "szeretem az olyan erős dalcímeket, amiket még nem lőttek el mások. A Phantom Antichrist ötlete onnan jött, hogy elképzeltem, milyen lenne egy szellemvilág, ahol a gonosz lakik és csak arra vár, hogy megszálljon minden embert. Eredetileg Phantom Paradise lett volna a címe, de végül megváltoztattam, mert ez jobban illett a szöveghez."
 
 
 
- Death Becomes My Light: "fiatalkoromban sokat olvastam halálközeli élményekről és megpróbáltam beleképzelni magam egy olyan ember helyére, aki járt odaát és visszajött. Főleg az érdekelt, hogy mennyire frusztrálhatja, amikor elmondja a barátainak, hogy nem kell félniük a haláltól, de senki sem hisz neki."
 
 
 
- Hordes Of Chaos: "ez a dal egy olyan világról szól, amelyben teljesen megszűnt az egység. A vallás és a határok elválasztják egymástól az embereket. Az 'everyone against everyone' ("mindenki mindenki ellen") sor a Slime nevű német punkbanda egyik dalából származik.
 
 
 
- Enemy Of God: "ezt a dalt 2002-ben írtam a 2001. szeptember 11-én történtek hatására, így értelemszerűen a terrorizmusról szól. Végül ez lett a 2005-ös albumunk címadó nótája. Ezt tartom az egyik legerősebb dalunknak."