Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért Adrian Smith énekelt a Reach Out című dalban, amely az Iron Maiden 1986-os Wasted Years kislemezén jelent meg



A Reach Out az Iron Maiden 1986-os Wasted Years kislemezének B oldalán jelent meg és igazi kuriózumnak számít a zenekar diszkográfiájában, ugyanis az egyik gitáros, Adrian Smith énekel benne. Most ő maga mesélte el, miért is alakult ez így.
 
"Mindenki megdöbbent, amikor a Somewhere in Time album előtt bejelentettük, hogy tartunk egy fél éves szünetet, mert akkoriban ez kifejezetten szokatlan volt és mi sem csináltunk korábban hasonlót, de a menedzserünk, Rod Smallwood rábólintott a dologra. Én és Nicko (Nicko McBrain, az Iron Maiden dobosa) persze nem bírtunk sokáig megülni a fenekünkön, és hamar a stúdióban találtuk magunkat néhány régi cimboránkkal, Andy Barnett-tel, Dave "Bucket" Colwell-lel, és Paul Rodgers-szel együtt. Gyorsan összehoztunk egy közös projektet, a The Entire Population of Hackney-t, és mindennap lejártunk a stúdióba zenélgetni, aztán pedig egy koncertünk is volt a Marquee klubban és egy másik helyen, én pedig a gitározás mellett énekeltem is.
 
Amikor elkezdtünk dolgozni a Somewhere in Time-on, kiderült, hogy kellene egy B oldalas nóta, és Steve Harris felvetette, hogy mi lenne, ha valamelyik Hackney szám lenne az? Így esett a választásunk a Reach Out-ra, amit Dave Colwell barátom írt, aki nemcsak remek gitáros, hanem kiváló dalszerző is. Elég távol állt ez az ötlet és maga a dal is az Iron Maiden világától, de valamiért mégsem lepett meg, hogy Steve-nek eszébe jutott, és azonnal rá is bólintottam. Egyébként Bruce is vokálozott benne, úgyhogy igazából énekeltük, a producer pedig az a Martin Birch volt, aki Ian Gillan-nel és Ronnie James Dio-val is dolgozott. Hihetetlen érzés volt ott állni mellette."