Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért döntött úgy a Foo Fighters, hogy nem várja meg a koronavírus végét az új albuma kiadásával



2021. február 5-én jelenik meg a Foo Fighters tizedik albuma, a Medicine at Midnight, a banda frontembere, Dave Grohl pedig azt is elárulta egy friss rádióinterjúban, hogy miért döntöttek úgy, hogy kiadják a lemezt a jelenlegi helyzetben és nem várják meg vele, amíg lecseng a koronavírus.
 
"Tudni kell, hogy másfél-két évvel ezelőtt kezdtünk dolgozni ezen az albumon. Birtokba vettünk egy menő régi házat az otthonom közelében és berendeztünk benne egy komplett stúdiót. A dobot a nappaliban vettük fel, a gitárok a hálószobában voltak, én meg a fürdőszobában énekeltem a klotyó mellett. Ha jól emlékszem, tavaly szeptemberben kezdtük a felvételeket, idén január-február környékére pedig el is készültük mindennel. Megvolt a végső keverés, elkészült a borító, sőt, már pólókat is nyomtattunk, hogy árulhassuk az új cuccokat a koncerteken, aztán hirtelen leállt az egész világ, az ezt követő hónapok pedig teljes bizonytalanságban teltek.
 
Sokáig agyaltunk, hogy mit csináljunk, és eleinte úgy gondoltuk, kivárunk, és megnézzük, meddig tart ez az egész, hátha vége lesz belátható időn belül. Aztán eltelt hat-hét hónap, én pedig azt mondtam, hogy ne húzzuk tovább a dolgot, adjuk ki a lemezt. Lehet, hogy turnézni egyelőre nem tudunk, de az embereknek hallaniuk kell ezeket a dalokat, mert tudom, hogy szeretni fogják őket, akkor is, ha most nem egy arénában énekelnek velünk, hanem csak otthon dúdolnak magukban a konyhában egy pohár whiskey mellett. Ebben a fura helyzetben mindennél nagyobb szüksége van az embereknek arra, hogy feldobjuk őket és egy kis vidámságot csempésszünk az életükbe. Nem tudom, koncerten mikor találkozhatunk velük, de ezek a dalok akkor is nekik készültek, és szeretnénk, ha hallanák őket."