Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért kritizálta Kurt Cobain a Pearl Jam-et1991-ben jelent meg a Nirvana nagy áttörést meghozó második albuma, a Nevermind és ugyanebben az évben látott napvilágot a Pearl Jam debütáló lemeze, a Ten is. A sajtó mindkét kiadványt a grunge fontos mérföldköveként emlegette, Kurt Cobain azonban még azt is kikérte magának, hogy egy zenei műfajhoz sorolják őt Eddie Vedder-ékkel és kemény kritikával illette a bandát.
 
A Nirvana frontembere így fogalmazott egy interjúban: "a Pearl Jam a kiárusított alternatív zene és az öncélú, önmagától elélvező rock úttörője."
 
Cobain később már máshogy látta a dolgokat és úgy érezte, inkább a kiadót kellett volna bírálnia: "nincs köztünk semmiféle rivalizálás. Csak azért szóltam be nekik, mert nem tetszett a banda, de akkor még nem is ismertem Eddie-t. Nem a Pearl Jam-et kellett volna kritizálnom, hanem a kiadót, hiszen ők találták ki ezt a marketinget. Persze a zenekar valószínűleg nem tiltakozott ellene, de azt szerintem nem tudták, hogy mindenáron bele akarják majd préselni őket a grunge skatulyába."
 
Eddie Vedder is megszólalt az ügyben és nem is tiltakozott Cobain véleménye ellen: "a szívem mélyén valószínűleg egyetértettem volna vele, de akkoriban eléggé nehezünkre esett szembenézni a valósággal és emiatt könnyen megsértődtünk az ilyesmin."