Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért lépett ki Ian Gillan a Deep Purple-ből 1973-ban Ritchie Blackmore miatt

A Deep Purple frontembere, Ian Gillan egy friss interjúban beszélt arról, hogy mit tett a zenekar akkori gitárosa, Ritchie Blackmore, amiért az énekes végül 1973-ban úgy döntött, hogy otthagyja a bandát.
 
"Azért döntöttem 73-ban a távozás mellett, mert úgy éreztem, letértünk a helyes útról Ritchie miatt, aki egyébként zseniális gitáros és dalszerző volt, és jó érzékkel írt olyan dalokat, amelyek akkor épp sikeresek voltak, mert illettek az aktuális trendekhez, de én pontosan tudtam, hogy a divatok jönnek-mennek, és ha valaki egyszer lejárt lemezzé válik, akár végleg eltűnhet a süllyesztőben. Egyre kommerszebb dalokat írtunk akkoriban, és nekem ez nem tetszett, mert ilyeneket bárki össze tudott volna rakni.
 
Számomra épp a sokszínűségben rejlik a Purple varázsa, hiszen rengeteg különböző hatás érvényesül a zenénkben a big bandtől kezdve a swingen, a blueson és a rock 'n' rollon át a soulig, de 73-ban és a 80-as évekbeli visszatérésem során is megtorpantunk egy kicsit. Szerencsére aztán sikerült visszatalálnunk a gyökereinkhez Steve Morse csatlakozásával és a producerünk, Bob Ezrin segítségével, aki fantasztikus érzékkel érte el, hogy megint úgy szóljunk, mint 68-ban."