Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért lett a Deadland Ritual szupergrup tagja Geezer Butler, a Black Sabbath basszusgitárosa



Tavaly állt össze a Deadland Ritual nevű szupergrup, amelyben Geezer Butler (Black Sabbath), Steve Stevens (Billy Idol, Vince Neil), Matt Sorum (Guns N' Roses, Velvet Revolver) és Franky Perez (Apocalyptica) zenél együtt. A banda háromnegyede könnyen összeállt, mivel Franky, Matt és Steve évek óta jó barátok, arról azonban eleinte álmodni sem mertek, hogy a Black Sabbath legendája lesz a basszusgitárosuk. Butler most elárulta, hogy miért mondott igent a felkérésre.
 
"A Sabbath búcsúturnéja után egyáltalán nem akartam más csapatban zenélni és egy évig nem is foglalkoztam semmi ilyesmivel, csak utazgattam és pihentem, de aztán egy nap elegem lett belőle, hogy folyton a tévét bámulom és elkezdtem dalokat írni. Egy zenész már csak ilyen, főleg akkor, ha a dalszerzés egyben a hobbija is. Össze is állt néhány nóta, amelyeket egy szólóalbumra szántam, de aztán megkeresett Matt a Deadland Ritual-lel.
 
16 éves korom óta zenekarban játszottam és őszintén szólva, sokkal jobban is szeretem, mint szólóban alkotni, mert jó érzés, hogy lehet támaszkodni és alapozni a többiekre, akik a véleményüket is őszintén megmondják. A gitáros, akivel szerettem volna együtt dolgozni a szólóalbumomon, egyébként is átköltözött a Keleti Partra és más elfoglaltságai adódtak, a Deadland Ritual-es srácok pedig itt vannak a közelben és kötöttségek sincsenek, nem kell hónapokkal előre tervezni a turnék és az albumok miatt. Ha eszembe jut egy ötlet, csak felhívom Steve-et és átugrom hozzá, hogy együtt dolgozzunk az új dalon és ez így nagyon kényelmes."