Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért nem csak a 80-as évekbeli sikerdalait játssza koncertjein az Iron Maiden



Sok régóta létező zenekar ma már csak az egykori sikerdalaikkal turnézik, az Iron Maiden azonban nem tartozik közéjük: nemrég fejezték be legutóbbi albumukhoz, a The Book of Souls-hoz kapcsolódó turnéjukat, és Bruce Dickinson szerint a Maiden a későbbiekben fog beállni az említett sorba.

"Ha ki akarod használni a rajongókat azzal, hogy mindig ugyanazokat a dalokat játszod nekik, ne csodálkozz, ha idővel elpártolnak mellőled. Ez nem több karaokézásnál. Mi értelme a zenélésnek, ha nem írsz új dalokat? Szerintünk az nem siker, ha harmincéves dalokkal turnézol. Az csak pénzkeresés. Ha valaki csak a 80-as évekbeli dalokat várja tőlünk, inkább ne jöjjön el a koncertekre."

Steve Harris is hasonlókat mondott egy tavalyi interjúban: "A közönség jól fogadja a The Book of Souls dalait, de persze minden új nótára igaz, hogy nem vált ki akkora ovációt, mint a régi kedvencek. Az viszont lehet, hogy idővel ezek is állandó koncertdalokká válnak, ha az emberek jobban megismerik majd őket. Mindenesetre szerintem nagyon fontos, hogy új dalokat is játsszunk, mert ettől lesz izgalmas egy koncert."