Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért nem énekli már Ian Gillan a Child In Time-ot



2023. július 16-án ismét Budapesten lép fel a Deep Purple, a Child In Time-ot azonban ezúttal is hiába várjuk majd, Ian Gillan ugyanis továbbra sem hajlandó elénekelni a klasszikus dalt és egy friss interjúban ennek az okát is elárulta.
 
"Képtelenség lenne. Megpróbálhatnám persze mélyebben, de úgy már máshogy hangzana. Talán egy hasonlattal tudnám ezt a legjobban szemléltetni. Fiatalon rúdugró voltam és eleinte nagyon jól is ment, de 25 évesen már nehézséget okozott, 26 évesen pedig egyenesen képtelen voltam rá. Számomra a Child In Time nem egy dal, hanem sokkal inkább egy olimpiai versenyszám. Nagyon komoly kihívást jelent. Fiatalon persze ezt is gond nélkül megoldottam, de 38 éves korom körül kezdtem érezni, hogy már nem az igazi, úgyhogy jobb, ha egyáltalán nem is éneklem, mintha rosszul adnám elő. Azóta is így gondolom, és nem is bántam meg ezt a döntésemet. A 38. év egyébként is vízválasztó volt számomra, mert úgy éreztem, hogy nagyjából az életem felénél tartok, és el kellett gondolkoznom, hogy tényleg örökké énekes akarok-e lenni. Nyilván igen, hiszen már kisgyerekként egy templomi kórus tagja voltam és a családomban is mindenki énekelt vagy zenélt. Azt viszont nem akartam, hogy még 70-80 évesen is üvöltenem kelljen, ahogy ezt annak idején elnevezték. Persze ehhez képest most itt vagyok 77 évesen és továbbra is üvöltök, de valahol meg kell húznom egy határt, és a őszintén szólva a Child In Time magas hangjait már nem tudnám kiénekelni." 
 
 
A budapesti koncertre jegyek kaphatók a Livenation és a Funcode oldalakon. A koncertre VIP csomagok is vásárolhatók. Facebook esemény itt!