Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért nem használ Gibson és Fender gitárokat Joe Satriani



Joe Satriani-ról köztudott, hogy régóta Ibanez gitárokat használ és most azt is elmondta egy interjúban, hogy mi ennek az oka.
 
"Amikor még fiatal voltam és a saját stílusom kialakításán dolgoztam, kiderült, hogy a Les Paul, a Telecaster és a Satratocaster nem teszi lehetővé, hogy úgy játsszam, ahogy szeretnék. A Telecaster-en és a Les Paul-on nem fért el rendesen az alkarom, a Strat-on pedig a tremoló kar nem volt megfelelő számomra. Ez utóbbira jelentett megoldást a Floyd Rose megjelenése. Egyébként én is raktam össze magamnak gitárokat Boogie testből és ESP nyakból, de az igazi áttörést az Ibanez 540R jelentette. Kiderült, hogy van olyan gitár, ami nem úgy néz ki, mintha az 50-es években készült volna, mégis egészen különleges a hangzása. Ez volt az első olyan hangszer, amin kényelmesen elfért a kezem és a nyakát is megfelelőnek találtam.
 
Ezután elkezdtem kialakítani a saját hangzásomat, mert nagyon fontos volt számomra, hogy elegáns legyen az átmenet a riff, a dallam és a szóló között, anélkül, hogy a közben használt torzítás az egész dalt tönkretenné. Erre az 50-es évekbeli stílusú gitárok nem voltak alkalmasak. Steve Blucher már 30 éve dolgozik velem azért, hogy olyan hangszedőim legyenek, amelyek lehetővé teszik, hogy a dallamok és az akkordok közben is elérhessem a kívánt hangzást, ami sokkal nehezebb feladat, mint amilyennek hangzik. Gary Brawer, az Ibanez-nél szintén sokat dolgozott azon, hogy a tremoló kar könnyebb legyen, és ne vágja haza az egész hangzást. Folyamatosan finomítgatunk a hangszereken, mert fontos, hogy amikor olyan dalokat játszom, mint a Headrush vagy az Energy, a gitár ne akadályozzon semmiben és azt adja vissza, amit hallani szeretnék."