Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért nem iszik már abszintot Marilyn Manson

Marilyn Manson egy friss interjúban felidézte a 2017-ben történt súlyos színpadi sérülését és elárulta, hogy miért nem szedett utána fájdalomcsillapítókat és miért állt le az abszint fogyasztásával is.
 
"Korábban szedtem fájdalomcsillapítókat, de ennek az lett az eredménye, hogy egy ideig nem bírtam leállni velük, ezért a sérülésem után inkább nem kockáztattam. Persze egy darabig szenvedtem emiatt, de a fájdalom különleges hatással van az agyra: megváltoztatja a kortizol- és a dopaminszintet, valamint az egész gondolkodásunkat is és feltár egy új nézőpontot.  Nyilván messze nem én vagyok a józan és tiszta élet megtestesítője, de a fájdalomcsillapítókat kerülöm, mert elhomályosítják az agyat. Ugyanazért nem iszom már abszintot sem. mert hasonló hatást vált ki a frontális lebenyben. Egyesek szerint jó hatással van a kreativitásra, de valójában sokszor csak tévképzetet kelt, mert elhiteti az emberrel, hogy csupa nagyszerű dolgot hoz létre, pedig igazából szó sincs erről, és ezt tapasztalatból mondom."
 
Az abszintot a 20. század első harmadában egy fiktív szindrómára, az abszintizmusra hivatkozva több országban is betiltották. Az ital állítólagos káros hatásaiért növényi összetevőit, főleg a fehér ürömfűben található tujont tették felelőssé, melyet azonban a korabeli és mai abszint egyaránt csak kis mennyiségben tartalmaz. Meghurcolása ellenére nincs bizonyíték arra nézve, hogy valaha is veszélyesebb lett volna más szeszes italoknál. Az abszint növényi összetevőinek – főleg az abszintizmus félreértelmezése miatt – ma gyakran hallucinogén és más pszichoaktív hatásokat tulajdonítanak, ennek azonban nincs tudományos alapja. Tilalmát mára a legtöbb országban eltörölték, és eredeti változatában is készíthető. (Bővebben az abszintról itt)