Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezért nem változott soha az AC/DC hangzása

Az AC/DC tavaly egy Power Up című új albummal tért vissza, amely több országban is listavezető lett és sok összegzésben szerepelt 2020 legjobb kiadványai között. Angus Young egy friss interjúban beszélt arról, hogy miért nem változott a zenekar hangzása az évek során, de kitért a tavaly 40 éves Back In Black album sikerére is, valamint egy előzetes is érkezett a banda új klipjéhez, a Realize-hoz.
 
"Sokan azzal jönnek, hogy ugyanazt az albumot adjuk ki újra és újra. Malcolm ere azt mondta annak idején, hogy azért ugyanolyan mindig a hangzásunk, met ugyanaz a banda vagyunk és ezt a zenét szeretjük. Felesleges lenne olyasmivel kísérleteznünk, ami nem illik hozzánk. Sokáig Malcolm-mal közösen írtuk a dalokat és mindig megmutattuk egymásnak az ötleteinket és őszintén elmondtuk róla a véleményünket, de eleve nem is írtunk olyan dalokat, ami nem illett volna az AC/DC világához. Kezdettől fogva tudtuk, hogy milyen zenét szeretnénk játszani és mindig ki is tartottunk mellette. Szerintem jó, hogy az emberek az első hangból felismerik, ha egy AC/DC dalt hallanak. Tudják, hogy ez a mi markáns stílusunk.
 
Ami a Back In Black-et illeti, fogalmunk sem volt, hogy milyen reakciókra számíthatunk Brian érkezésével, de azt  tudtuk, hogy a dalok erősek, ráadásul Mutt Lange volt a producerünk. A Bahamákon stúdióztunk és mindenki a maximumot hozta ki magából. A borítóét viszont harcolnunk kellett, mert mindenki azzal jött, hogy a fekete nem jó választás, mivel a gyász színe és negatív érzéseket válthat ki az emberekből, de mi ragaszkodtunk hozzá. Sok pozitív visszajelzést kaptunk és a lemezbemutató turné i jól sikerült, de igazán csak ezután szembesültünk vele, hogy mennyire szeretik a rajongók, azt azonban még ekkor sem tudtuk, hogy milyen kelendő lesz. A menedzsment azt mondta, hogy ha minden jól alakul, eladhatunk 1-2 millió példányt, úgyhogy őket is meglepte, hogy ennél sokkal több fogyott belőle. Amerikában viszont nem lett listavezető, aminek Malcolm kifejezetten örült. Azt mondta, hogy ha egyszer felérünk a csúcsra, utána már csak utolsók lehetünk. laugh