Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezt gondolja Bill Gould a Faith No More nu metalra gyakorolt hatásáról



Májusban lett 30 éves a Faith No More negyedik albuma, az Angel Dust, melynek kapcsán a Rock On Board arról kérdezte Bill Gould-tzenekar basszusgitárosát, hogy mit gondol a nu metalra gyakorolt hatásukról, mivel korábban többek közt a Korn tagjai is fontos inspirációjukként említették őket.
 
Bill Gould
 
"Ha valóban hatással voltunk a nu metalra, akkor rendben. Elfogadom. Nincs semmi kifogásom ellene, bár én személy szerint nem igazán érzek párhuzamokat. Ha mindenáron hasonlítani kellene magunkat valamihez, biztos nem a nu metalt mondanám, hanem talán inkább a The Stranglers-t és a Roxy Music-ot, de velük is csak kisebb kapcsolódási pontjaink vannak. Szerintem a Faith No More egy nagyon egyedi zenekar, ami abból adódik, hogy mindannyian különböző egyéniségek vagyunk és ez ötvöződik a dalainkban."
 
A Faith No More a tervek szerint tavaly ősszel turnéra indult volna, végül azonban az összes koncertjüket lemondták, miután Mike Patton bejelentette, hogy mentális problémákkal küzd, amelyek a karanténidőszakban egyre komolyabbá váltak.