Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezt gondolja a Fear Factory gitárosa azokról a klubokról, amelyek százalékot kérnek az eladások utánVilágszerte egyre több koncerthelyszínen fordul elő, hogy az adott klub tulajdonosai egy bizonyos százalékot kérnek a fellépőktől a náluk eladott zenekaros termékek árából. A Fear Factory gitárosa, Dino Cazares szerint ez lényegében azt jelenti, hogy még a bandáknak kell fizetniük a saját koncertjükért, miközben egyébként is sok kihívással kell szembenézniük.
 
"Egyáltalán nem egyszerű turnézni manapság, és óriási kiadásokkal jár. A benzinárak az egekbe szöktek, így a tankolás rengeteg pénzbe kerül, ráadásul nem is könnyű buszt találni. Ehhez aztán még hozzájön az, hogy a klubok részesedést kérnek a merch termékek árából. Tegyük fel, hogy 5000 dollárt (1,8 millió forint) fizetnek egy zenekarnak, akik eladnak a helyszínen 15000 dollárnyi (5,4 millió forint) cuccot, aminek egy bizonyos százalékát elkéri a tulaj. Most nincs nálam számológép, de legyen mondjuk 3000 dollár! (1,08 millió forint) Ez azt jelenti, hogy igazából a banda csak 2000 (720 ezer forint) dollárt kapott a buliért, és tulajdonképpen még nekik kellett fizetniük azért, hogy felléphessenek.
 
Sajnos tudomásul kell venni, hogy ez van. Egyszerűen nem lehet mit tenni ellene, ahogy az ellen sem, hogy minden egyre drágább lesz. A buszbérlés, az üzemanyag, a koncertjegy, a zenekaros pólók... Sokan bele sem gondolnak a turnézás költségeibe, pedig ők is autóval járnak munkába, és ugyanúgy tankolnak, mint mi. Egy busz esetében csak a benzinre elmegy napi 500 dollár (180 ezer forint)."
 
 
A Fear Factory november 22-én a Barba Negrában játszik, ahol a Butcher Babies, az Ignea és a Ghost Of Atlantis lép fel előttük.
 
A Concerto Music és a K2 Agency bemutatja:
Fear Factory - DisrupTour -
Butcher Babies + Ignea + Ghost Of Atlantis
2023. November 22, kapunyitás: 18:00
Barba Negra, 1211 Budapest, Szállító u. 3.
 
Jegyek:
 
10900 Ft: Elővételben
12900 Ft: A koncert napján