Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ezt gondolja a Pearl Jam a konzervatívok gyűlölködéséről



A Pearl Jam köztudottan liberális nézeteket vall, ami miatt bőven volt már összetűzésük a konzervatívokkal. Elég csak Bu$hleaguer című George W. Bush-t sértő dalukra gondolnunk, amely miatt fenyegető telefonokat és e-maileket is kaptak, a csapat basszusgitárosa, Jeff Ament azonban egyáltalán nem bánja ezt a fajta gyűlöletet.
 
"Mivel punk rockos közegből jövök, imádom, ha az emberek túlpörögnek, dühbe gurulnak és ezt ki is adják. A művészet elsődleges célja az, hogy reakciót váltson ki az emberekből, legyen az teljes rajongás vagy teljes gyűlölet. Szerintem mindkettő jó."
 
Szintén a Bu$hleaguer-hez kötődik egy 2003-as eset, amikor a Uniondale-i Nassau Coliseum-ban játszotta a dalt a zenekar, a közönség egy része pedig megdobálta őket. Erről a dobos, Matt Cameron számolt be a Pearl Jam Twenty című könyvben.
 
"Szinte záporoztak ránk a negyeddollárosok. Ez volt az első olyan koncertünk, amikor azt éreztem, hogy a közönség igazán dühös és bántani akar minket."
 
A Pearl Jam Bush 2006-os újraválasztására is írt egy dalt World Wide Suicide címmel, mostanában pedig Donald Trump lett a célpontjuk: Eddie Vedder gyakran Trump maszkot visel a színpadon és az elnök péniszméretével gúnyolódik, valamint legutóbbi kislemezdaluk, a Can't Deny Me is Trump-ról szól.