Bejelentkezés

x
Search & Filters

Fatal Error - Érkezik az egyik legenergikusabb hazai rockzenekar bemutatkozó albuma



A hazai színtér egyik legenergikusabb rockzenekara, a Fatal Error három EP után végre megjelenteti várva várt első nagylemezét. A Bérlet az életre névre keresztelt album április végén lesz kézzelfogható formájában beszerezhető, azonban internetes zeneszolgáltatókon már most meghallgatható.

A zenekar, lévén mindezidáig még nem adtak ki nagylemezt, sikerrel vett részt a 2014-es Cseh Tamás programban, amely a pályakezdő együttesek szakmai előrelépésének érdekében jött létre a tavalyi esztendőben. A Fatal Error tehát a pályázat keretében elnyert anyagi támogatás segítségével készíthette el debütáló LP-jét. A csapat billentyűse, Balázs Mihály így nyilatkozott a végeredményről: „A Bérlet az életre 10 dalból áll, az utóbbi 3 év terméséből válogattuk össze a lemez anyagát. Mivel ez az első nagylemezünk, ezért úgy láttuk jónak, ha azon szerzemények kerülnek fel rá, amelyek a mostani ízlésvilágunkat, látásmódunkat tükrözik. Egyaránt fontos számunkra a dalok érzelmes hangvétele valamint a féktelen tombolás - a közönség a koncertjeinken tapasztalhatja is ezt. A szövegek központjában hétköznapi témák állnak, melyek mindenki számára ismerősek lehetnek. Egy dal a gonosz főnökről, egy dalban mi vagyunk gonoszak, egy dal szól a rondaságról, egy az útról, amit végig kell járnunk, egy arról, hogy nem érek haza időben, egy dal a reményről, és egy arról az érzésről, mikor a tömeg a feje fölött visz magával.”

Az album a megjelenés után 2 nappal már a Deezer toplistájának 1. helyén landolt.

A Gonoszak balladája című dalhoz videoklip is készült tavaly októberben, amely a mostani nagylemez előfutárának is tekinthető.

 


A Bérlet az életre április 6-ától, tehát már most elérhető a Deezer katalógusában, 14-től pedig Spotifyon, a Youtube-on és iTuneson is megtalálható lesz majd. A zenekar készül több videoklippel is, melyek közül az elsőt április végén hozza ki.

A közönség hamarosan országszerte megismerkedhet az albummal, hiszen a zenekar április közepétől turnéra indul, hogy minél több városba eljuttathassák az új megjelenést.

Koncertdátumok:

április 17. – Debrecen, Roncsbár
április 30. – Zalaegerszeg, Sportcsarnok
május 1.  – Cegléd, Kossuth tér
május 9. – Budapest, Barba Negra Track
Címkék: 
Fatal Error