Bejelentkezés

x
Search & Filters

Fegyvertulajdonos zenészek is reagáltak az újabb amerikai lövöldözésekre

A közelmúltban Georgiában és Coloradóban is tömeges lövöldözés történt, így ismét felmerült a fegyverhasználat és birtoklás szigorításának kérdése Amerikában. A témában ismert zenészek is megszólaltak, köztük olyanok is, akik maguk is rendelkeznek fegyverekkel.
 
Dee Snider (Twisted Sister): "én magam is büszke fegyvertulajdonos vagyok. Hiszek a fegyverviselés jogában, de az ésszerű szabályozásban is. Egyébként az már régen rossz, ha valakinek egy AR-15-ös kell ahhoz, hogy megvédje magát..."
 
Sebastian Bach: "egyesek azt hiszik, még mindig 1776 van és teljesen félreértik a fegyverviselés jogát. Ráadásul valószínűleg azt sem tudják, mi a különbség egy muskétás puska és egy AR-15-ös között."
 
Noodles (The Offspring): "a jelenlegi fegyverviselési kultúra szó szerint életveszélyes."
 
Phil Labonte (All That Remains): "a második alkotmánymódosítás nem a vadászatról vagy magáról a fegyverbirtoklásról szól, hanem arról, hogy megvédhessük önmagunkat és az otthonunkat. Ez egyformán vonatkozik mindenkire, egészen a kormányzati szintekig. Ezért említették meg a milíciát, amely eredetileg éppen a kormány ellen harcolt. Láthatóan hiába próbálják különféle lépésekkel korlátozni a fegyverviselést, így sincs kevesebb gyilkosság és halott."
 
Brent Smith (Shinedown): "Erre egyszerűen nincsenek szavak..."
 
Amerikában csak idén több mint száz lövöldözés történt már, amelyekben összesen 122-en haltak meg és 325-en sérültek meg.