Bejelentkezés

x
Search & Filters

Felújított formában jelenik meg újra a legendás Kopaszkutya!Az 1981-ben bemutatott, mára túlzás nélkül kultikussá érett film és annak zenéje a hazai rocktörténet egyik kiemelkedő momentuma. A maga idejében a filmzenét nem engedték megjelenni, arra egészen 1993-ig várnia kellett a közönségnek. Most, 30 évvel később pedig egy hiánypótló újrakiadás lát napvilágot, természetesen felújított formában CD-n és története során először vinylen is, a GrundRecords gondozásában.
 
A legfontosabb változás kapásból szembetűnő lesz, ugyanis a mostani CD és vinyl változat borítója nem egyezik meg a három évtizeddel ezelőttivel. Hobo javaslatára a kiadványok külső megjelenését a legismertebb, piros hátterű, eredeti filmplakáthoz igazította a kiadó, megadva a kiadványnak így azt a külcsínt, amilyennel eredetileg is meg kellett volna jelennie. A belbecshez, vagyis a CD füzetjéhez és a vinyl inzerthez pedig maga Hobo írt egy teljesen új előszót, ráaásul a Nemzeti Filmintézet jóvoltából gazdag képanyaggal is ellátták. Természetesen a hanganyag is új masztert kapott, méghozzá Rozgonyi Péter jóvoltából, aki mindent megtett annak érdekében, hogy a hangzás korszerű, mégis hagyománytisztelő legyen. Mindkét formátum megszólalása olyan lett, amilyet annak idején megálmodtak a készítők. A Nemzeti Filmintézet a kiadó rendelkezésére bocsátotta a Torta című dal filmben elhangzó, a lemezre vett verziótól eltérő változatát is, ami a CD kiadás bónusza lett. A vinyl változaton nem található bónusz, viszont a rajongók kedvéért elérhető lesz limitált, átlátszó-füstös verzióban. Utóbbi erősen korlátozott példányszámban kerül forgalomba és nem mindenhol lesz kapható majd.
 
A CD és a kétféle vinyl is szeptember 22-én jelenik meg, a GrundRecords honlapjáról hamarosan előrendelhető lesz és az aznapi, fővárosi lemezbemutató koncerten is megvásárolható lesz!