Bejelentkezés

x
Search & Filters

„A fenevad gyermekei” - Lycanthropia: 'Blood Contract' lemezismertető



Derült égből villámcsapásként ért a dunaújvárosi csapat bemutatkozó anyaga, mely nemrég jelent meg szerzői kiadásban, egyelőre még csak a digitális platformon. A Lycanthropia per pillanat két tagot számlál: Suplicz Gábor Bernát (szólógitár) és Ruff László (ének, basszusgitár) módszeresen pusztítja a hangszereiket a „Blood Contract” 8 tételében, első blikkre tán fel sem tűnik az átlagos zenehallgató embernek, hogy programozott dobmintákat hall. Élő ritmusszekció hiányában, de a modern technikának köszönhetően beírt dob, tökéletesen funkcionál ahhoz a zenei pusztításhoz, amit a srácok véghezvisznek a lemezen. Jól megírt, gondosan strukturált, durva death metal dalokat kapunk az arcunkba, melyekből épp úgy nem hiányozhatnak az ízlésesen összeállított szólók, halál fém harmóniák, mint ahogy a műfaj védjegyének számító brutális döngölések sem. Suplicz Gábor Bernát szólómunkáját, apró hajlításait, gitársüvítéseit öröm hallani, nem ma kezdte az ipart, rutinosan kezeli a hathúrost. Ruff László énekes marcona hörgése, a stílus követelményeinek megfelelő, basszusgitárosként témáit simán ki lehet venni, nem vész el a „mélyen búgó masszában” de itt ilyenről szó sincs mivel a hangzásra odafigyeltek, hogy arányos legyen – Takács László hangmérnöknek köszönhetően. A sound telt, szépen balanszált, kihallani mindent: a tekerő-dohogó basszus ott szól, ahol kell, a riffek csak úgy ömlenek és horzsolnak és a hörgés tónusa passzol mindehhez. Mint említettem a „mechanikus dob” hangzása abszolút nem zavaró tényező, mivel ügyesen lett megszerkesztve és kikeverve. 
 
 
Nincs üresjárat sehol, az album könyörtelenül végigmegy a gyanútlan hallgatón, néhol a lengyel Decapitated neve ugrott be hatásként, de annak is inkább a korai változata, nem a mostani verzió. Talán az árulkodó című „Mutant Culture” dalban vesznek csak vissza a tempóból egy kicsit, a „Blood Contract” egészére jellemző a gyors sebesség, a Suffocation-féle zúzás; tuka-tuka, kétlábgép hegyek mindenhol. A HLLV azaz „humán lunáris likantrópia vírus” bőszen szedi az áldozatait. Így kell ezt. Érdemes megemlítenem még a borítót; nekem roppant mód tetszik, egyszerű és hatásos, Kollár „Hindmost” Szabolcs ütős munkát végzett. Vélhetően a többi artwork és lay-out is ezt az irányvonalat követi, és ha jók az információim, akkor hamarosan végre fizikális formátumban is napvilágot lát majd a „vérszerződés”. 
 
A „Blood Contract” abszolút megérdemel egy CD/MC megjelenést, csak gratulálni tudok ehhez a debütáláshoz és sok siker kívánok a továbbiakban a megfelelő emberek, de leginkább egy kellőképpen képzett dobos megtalálásához. Így tovább!
 
A zenekar Facebook elérhetősőgőhez klikk ide
 

 
 
Lupus Canis