Bejelentkezés

x
Search & Filters

Festménykiállítással egybekötött Angertea koncert szombaton Szentesen, az IH-ban!

A címben jelzett „teadélután” az esti órákra tolódik természetesen, március 21-én szombaton, két előzenekar: a zenekarként fiatal, de nem ismeretlen erőkből álló Karfa Thema valamint a rutinos Sunstroke társaságában, a Zene-Világ-Zene speciális („Ifiházas”) sorozatában. E lap hasábjain ezt megelőzően 2012-ben számoltam be a banda akkor friss lemezéről, ideje volt interjút kérnem Mihály Gergőtől, az Angertea gitáros-énekesétől. Azt – terjedelmi okból – monológgá formáltam.

- Nagyok voltak a várakozásaink a „Nr. 4: songs exhaled” címet viselő lemezünkkel kapcsolatosan, hiszen az norvég kiadónál jött ki. Világszerte ismert vendégzenészeink voltak, például a Faith No More basszusgitárosa. Nagyon pörögtünk a hazai sajtóban, nagy volt a szakmai elismertségünk, sőt megjelentünk az egyik legrangosabb külföldi metál-portálon, valamint külföldre is adtunk néhány interjút. A Terrorizer magazin CD-mellékletén is szerepeltünk egy dallal. A kicsi, de határozott lépések összejöttek külföldön is, ám a turné, amit nagyon szerettünk volna, nem. Most azonban körvonalazódik egy olaszországi: remélem nem kiabáltam el!

 


Új számokat még nem játszottunk koncerteken, viszont írjuk őket, dolgozunk rajtuk! Tízszámos album lesz ugyanis a következő lépésünk, amit a nyáron szeretnénk felvenni és ősszel vagy télen megjelentetni egy finn kiadónál, bár egyelőre csak szóbeli megállapodásunk van velük.

Az előző kiadónk kifizette a lemezkészítés minden költségét, de a turnézásba nem invesztált. Márpedig egy elkötelezett nagy kiadó a turné költségeiből is részt szokott vállalni.


Itthon szerencsére egyre népszerűbb a zenekar, egyre többen ismerik meg. Az A38 hajón adott koncertünket például teljes egészében rögzítette az M2 tévécsatorna. (Március 5-én került adásba a felvétel.) Ott azért nem akartunk új számot játszani, mert nem vagyunk biztosak még a végleges verzióban. Szentesre érve azonban talán ez is összejön!

Lesz egy, a festményeimből összeállított kiállítás: a megnyitója közvetlenül a koncertek előtt zajlik, a képeket pedig IH büféje melletti részen helyezzük el. A koncertek közötti szünetekben például meg lehet nézni a képeimet, amik (az Angertea-lemezborítókról ismerős) absztrakt akrilfestmények."

 

Mihály Gergő festészet iránti szeretetéről készül korábbi interjúnkat itt olvashatjátok.

 

Angertea koncert és festménykiállítás
2015. március 21., szombat
Szentes, Ifjúsági És Művelődési Ház
Előzenekarok: Sunstroke, Karfa Thema
Belépő: 500Ft

 

A Facebook-on itt csatlakozhattok az eseményhez.

 

 

 

Angertea tavaszi turné 2015.:

Március

21. Szentes, IH + Karfa Thema, Sunstroke
27. Szarvas, Zebra + Grand Mexican Warlock

Április

03. Dunaújváros, Kaptár + Bekes Projekt
04. Budapest, KVlt + Bekes Projekt
17. Debrecen, Kaptár + Billog, Benzin
18. Berettyóújfalu, Parola + Billog

Május

01. Eger + Shapat Terror
02. Budapest, Dürer Kert + Bálnalovas, Room of the Mad Robots
08. Békéscsaba, Csehó + Bekes Projekt
09. Szeged, Live Music Club + Real Lies, Grizzly
22. Kecskemét, Kilele + Sonic Rise

 


Szentesi Élet - Olasz Sándor

Címkék: 
angertea