Bejelentkezés

x
Search & Filters

Fesztiválokról és a zenekari szponzorációról szól az évad utolsó Backstage fóruma a zeneiparban tevékenykedő szakembereknek



Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program évadzáró rendezvényén a központi téma a támogatások kérdése lesz. A Hangfoglaló Program negyedik évada az anyagi támogatás mellett sok más formában is igyekszik segíteni a könnyűzenei színtér szereplőinek. Emellett megnézzük a piaci szponzoráció lehetőségeit is itthon, és foglalkozunk a most induló 2018-as fesztivál évad kérdéseivel, várakozásaival, stratégiáival is.
 
A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva tudtok. 
 
9.30-11.00 - NKA Hangfoglaló Program Évadzáró
 
Bajnai Zsolt a program megvalósításáért felelős Nemzeti Kulturális Alap kollégiumvezetője értékeli az elmúlt évadot, Boross Zoltán a Hangfoglaló Program irodavezetője mutatja be az alprogramokat, és Bali Dávid a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes vezetője a magyar könnyűzenei export helyzetét elemzi. 
 
Előadók: Bajnai Zsolt, Boross Zoltán, Bali Dávid 
 
11.00-11.15 - Innováció és zeneipar?
 
Sorra születnek a zeneipart kiszolgáló innovatív, globális piacot célzó ötletek Magyarországon is.
 
Egy debreceni startup csapat tavaly ősszel kezdte fejleszteni Bandmap nevű, meghívásos alapon szerveződő zeneipari közösségi platformját. A zártkörű tagság számára komplex menedzsmenteszközt fejlesztenek, a publikus tartalmakkal pedig bárki számára elérhető, térképes megjelenítésű, stílus alapján szűrhető programajánlót és adatbázist kínálnak.
 
Spanyol viasz? Hogy mennyire nem, erről beszél a csapat CEO-ja, Ibrányi András.
 
11.30-13.00 - Magyar fesztiválkörkép 2018
 
Aki ellátogat a Hangfoglaló Program Youtube csatornájára, az megnézheti a Sziget Festival Official Fesztiváliroda idei évre vonatkozó terveit, márciusban ők beszéltek a Backstage-en a hazai fesztiválhelyzetről. Májusban a kisebb és újgenerációs zenei fesztiválok szervezőivel nézzük meg, hogy merre tart a hazai fesztivál iparág.
 
Előadók: Süli András (Campus Fesztivál)), Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye), Schönberger Ádám (Bánkitó Fesztivál), Csete Gábor (Kolorádó Fesztivál)
 
 
13.30-15.00 - Szponzoráció – Cégek, bevétel, zenekarok és a rajongók
 
Minden évben egyre fontosabb lesz a cégektől érkező szponzori bevételek és más tárgyi támogatások megszerzése, hiszen ez egy olyan terület, ahol növekednek a zenekarok bevételei. Hogyan lehet egy céges támogatásból win-win szituációt csinálni, hogy a cégnek is megérje, és a zenekar brandjét, hírnevét se rombolja az együttműködés?
 
Előadók: Salamon Gergő (eastaste, korábban a Coca-Cola HBC Magyarország - Egy üdítő munkahely zenei tanácsadója), Kedves Péter (Belau), Fejes Tamás (Tankcsapda)