Bejelentkezés

x
Search & Filters

Filter - Richard Patrick: "borzasztó alkoholista voltam"Hét év után augusztus végén egy The Algorithm című új albummal jelentkezett a Filter, amelynek egyik dala, az Olbiteration azt az időszakot dolgozza fel, amikor a banda frontembere, Richard Patrick alkoholproblémákkal küzdött.
 
"Az Obliteration-t az életem azon szakasza ihlette, amikor még keményen piáltam. 2002-ben döntöttem el, hogy leállok és azóta is józan életet élek, előtte azonban borzasztó alkoholista voltam. Ez a dal arról szól, hogy milyen érzés, amikor az embert a saját agya próbálja a halálba hajszolni. Semmilyen szempontból nem voltam egészséges akkoriban és gyakran támadtak öngyilkos gondolataim is. Fontosnak tartom, hogy ennyi év után is foglalkozzak ezzel, mert lehet, hogy valakinek pont ez a szám segít majd abban, hogy letegye a poharat és ne ártson többet magának. Mindenki életében vannak nehéz időszakok, amiket szerintem hasznos kielemezni és átgondolni.
 
 
Az alkoholizmus - és minden más függőség - nagyon súlyos betegség, ami sajnos az esetek 95%-ában halállal végződik. Gondoljunk csak Scott Weiland-re, Chester Bennington-ra, Chris Cornell-re vagy Layne Staley-re. Mindannyian valamilyen függőség következtében hunytak el, és reggelig lehetne még sorolni a neveket. Tényleg csak az érintettek 5-6%-a képes arra, hogy legyőzze a betegségét, és újra sikeres, teljes életet élhessen. A zene tökéletesen alkalmas arra, hogy bemutassuk ezeket a problémákat és nehézségeket, és erőt adjuk azoknak, akik alkoholizmussal, drogfüggőséggel vagy bármi mással küzdenek. Tudniuk kell, hogy nekik is van esélyük."