Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Fish! FC magabiztosan behúzta a bajnoki címet - Barba Negra Track, 2020. július 31.



Fish! – Barba Negra Track, 2020. július 31.
 
A Fish! normál esetben a legaktívabb fesztiválzenekarok közé tartozik a nyári időszakban, de mint tudjuk, idén gyakorlatilag semmi sem úgy megy, ahogy máskor, így Senior Hal és társai sem úszkálhatnak szabadon a különböző városok színpadain. Szerencsére a májusra tervezett Barba Negra Track-es koncert végül megvalósulhatott, azt pedig előre sejthettük, hogy nem fogunk csalódni a közel kéthónapos extra várakozás után sem.
 
A srácok az elsők között reagálták le a focis párhuzamot, és nem sokkal az igencsak abszurd bejelentés után már egyedi, Fish! FC-s mezekben pózoltak a réten, illetve a koncerten is, ahol Krisztián még egy szabadrúgást is elvégzett. A focista frizura a zenekar több tagjánál is adott és könnyen lehet, hogy tudásban sem maradnak el futballistáinktól, így ha a helyzet úgy hozza, és B-tervhez kell folyamodniuk, valóban megpróbálkozhatnak akár a zöld gyeppel is.
 
 
Persze ez – egyelőre – szerencsére még csak poén, és amikor negyed kilenc magasságában felcsendült az intróval egybekötött Zenéd is milyen?, megkönnyebbülve vehettük tudomásul, hogy a labdarúgás helyett a zenéé lesz a főszerep az elkövetkező szűk két órában. A Fish! mesterien ráérzett annak idején a pörgős, lendületes pop punk stílusra – avagy arra a bizonyos Majdnem Kaliforniára, a zenekar egyik dalcímével élve – amit rajtuk kívül nem sokan művelnek itthon, hozzájuk hasonló minőségben pedig senki, és ezt ezen az estén is bebizonyították.
 
A banda legtöbb dala ma már igazi slágernek számít, így tulajdonképpen egy best of koncertet kaptunk, amelyen sorra érkeztek az olyan jobbnál jobb számok, mint a Hülyegyerek, a Számolj hármat!, a Kockásinges lányok – ami miatt a rajongótábor szebbik felének számos képviselője valóban az említett ruhadarabban érkezett –, a Gyújtsuk fel, a Ne is figyelj rám, vagy éppen a Gyere ki a rétre, és bár ezúttal több ezer fő helyett csak 500-an állhattak a színpad előtt, a hangulat így is zseniális volt, és ahogy azt már megszokhattuk, Gajda Mátyás végül az egyik rajongó nyakában kötött ki és onnan pengette a hangszerét.
 
 
Egy premierre is sor került ezen az estén, mivel a banda néhány nappal a koncert előtt mutatta be Ráadás című legújabb dalát – és egyben a következő Fish!-lemez előfutárát – amit máris lelkesen fogadott a közönség, így könnyen lehet, hogy hosszútávon is az élő fellépések része marad, méghozzá stílszerűen alighanem a ráadásban. Ha már a ráadásnál tartunk: a zenekar néhány nappal később egy másik budapesti koncertet is adott, méghozzá a Track-hez közeli A38 Hajón, így legalább egy hétvége erejéig visszatértek a dolgok a nagyjából normális kerékvágásba, bár ez nyilván nem pótolhat egy teljes fesztiválidőszakot.
 
A közelmúlt és a közeljövő sem kifejezetten rózsás, de a koncert alatt legalább erre a kis időre a zenekar és a közönség is megfeledkezhetett erről és önfeledten tombolhatott együtt július utolsó estéjén, és ebbe az sem rondíthatott bele, hogy a tervezettnél kisebb színpadon és létszámban került sor a nagy találkozásra, de azért járt egy nagy középső ujj a zeneipart érintő helyzetnek Krisztián és a rajongók részéről is.
 
 
A csapat egyik jelképe a korona, ami idén ugyebár egészen új értelmet nyert és az utóbbi időben nem az uralkodók fejdísze jut róla eszünkbe először, de remélhetőleg ez hamarosan megváltozik majd: ha a Fish!-en múlik, akkor biztosan, a Halak ugyanis minden nehezítő körülmény ellenére a nyár legjobb buliját varázsolták a Barba Negra Track kisszínpadára, de a focis hasonlathoz visszatérve akár azt is mondhatnánk, hogy a Fish! FC magabiztosan behúzta a bajnoki címet.
 
További képekért klikk ide
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Barba Negra