Bejelentkezés

x
Search & Filters

Foolberry - "Hozzánk stílusában abszolút illik az, amit Pink képvisel" (interjú)A Foolberry egy közel egy éve alakult zenekar, akik bemutatkozó interjút adtak nekünk a karácsonyi miskolci koncertjük után.

Rockbook: Meséljetek arról, hogy mikor, és hogyan jött össze a zenekar!


Foolberry: Ez egy nagyon hosszú és nagyon mókás történet. Az úgy volt, hogy volt egy Vox nevű zenekar. Fiatalítani akartunk, vérfrissítésre volt szükség. Szerettünk volna egy lányt énekesnek. De ez nem volt olyan egyszerű, mert sok jelentkező volt, de senki nem vált be. Engem (Melinda) teljesen véletlenül találtak meg. Nem tudták, hogyan érjenek el, így a rendőrségen keresztül próbálkoztak. :D Mert ott dolgozom.

Rockbook: És akkor elindultatok valamilyen irányba...

Foolberry: Igen. Először az volt a kérdés, hogy milyen műfajban játszunk? És akkor előkerült minden...  Azt a varázsszót, hogy Pinket kell játszani, egy nagyon kedves barátunk és zenésztársunk mondta ki, bár akkor már megtanultunk néhány számot. Tulajdonképpen nem is volt más lehetőség: rockos, csajos vonalon csak Pink. Az első fellépésünk is itt volt (Helynekem).

Rockbook: Akkor most jön egy kényes kérdés: Én úgy ismertem meg a zenekart, hogy Pink tribute vagytok. Ezzel mi a helyzet?

Foolberry: Nem! Ettől kategorikusan elzárkózunk. Az tény, hogy sok Pink számot játszunk, de az a helyzet, hogy minden zenekarnak kell egy vonal, amin elindulhat. Hozzánk stílusában abszolút illik az, amit Pink képvisel.  Igazából mi azért zárkózunk el ettől a megnevezéstől, mert akkor teljesen olyanoknak kellene lennünk és csak azt játszhatnánk. Mi pedig mindannyian annyira sokféle dolgot képviselünk, amit meg is akarunk mutatni a zenénkkel. Igazából, ha saját számainkat kellene elhelyeznünk egy zenei irányzatban, nem tudnánk csupán egyet megjelölni. Ha azt mondjuk, hogy rock zenét vagy pop rockot játszunk, arra így nem jön be senki a koncertre egy ismeretlen zenekar esetében. De ha sikerül megcsípnünk egy karakter, amiből hiány van a piacon, jelen esetben Pinket, akkor az emberek hamarabb eljönnek egy koncertre. Amikor elkezdtük, én sem gondoltam, hogy el tudom énekelni, mert korábban teljesen más műfajban tevékenykedtem. Musicalt énekeltem. De amióta ezt a zenét játsszuk, nem is tudom hány hanggal nőtt a hangterjedelmem, és változott a stílusom is. :)

 

Foolberry - Trouble (Pink cover)

 


Rockbook: Saját számokkal hogy álltok?

Foolberry: Eddig teljesen készen három számunk van, félkészen meg még három. Ha azt nézzük, hogy egy éve létezik a zenekar, akkor ez szerintünk egy jó teljesítmény. Szeretnénk ezekből egy demo cd-t összerakni. Ez csak saját számokból állna, feldolgozásokat nem szeretnénk rátenni.

Rockbook: Sokat játszotok egyébként?

Foolberry: Az elmúlt évben havonta úgy átlagosan két fellépésünk volt. A miskolci fesztiválok majdnem mindegyikén voltunk, a közeli régióba is kimerészkedtünk, és egyszer voltunk már Kalocsán is a Napközi sörözőben, ahol országos hírű nagy bandák is megfordultak már. Mindenhol szeretettel fogadtak és várnak vissza minket.

Rockbook: Mik a terveitek a közeljövőben?

Foolberry: Szeretnénk feljutni Pestre. De nem felköltözni, csak néhány koncertet lenyomni. Csak sajnos addig, amíg nem ismernek minket, addig nekünk az egy nagy beruházás. Ha valahol már voltunk, oda visszahívnak minket, de hogy idegen helyeken is megismerjenek, ahhoz kellene egy szponzor, aki támogatja ezeket az utazásokat. További nehézségünk még az, hogy mi ezt a zenekart nem főállásban csináljuk, hanem mindannyiunknak van egy főfoglalkozása, amit szeret. Így mi ilyen hétvégi zenészek vagyunk, akik a szabadidejüket, az energiájukat és mindent rááldoznak arra, hogy néha játszhassanak. Ha nem imádnánk ezt, nem csinálnánk. Sokan buknak ebbe bele, hogy nem folytatják a zenélést, mert anyagilag nem éri meg. Mi meg nem azért csináljuk, mert megéri vagy nem éri meg, hanem azért, mert imádjuk. Reméljük, hogy ez még sok-sok évig így lesz!

Rockbook: Akkor legyen ez a zárszó. Köszönjük, és sok sikert kívánunk nektek!


A zenekar tagjai:

Kárpáti Attila: szólógitár
Medve Melinda: ének
Viszokai Zsolt: billentyű
Bíró Imre: dob
Csizik László: basszusgitár

https://www.facebook.com/berry.fool?fref=ts

 

 

 

Bodzilla/Bej
 

Címkék: 
Foolberry