Bejelentkezés

x
Search & Filters

F.O.System: Ezúttal két verzióban is kiadják a 'Day Of The Gloom' nagylemezt



A demók még jók voltak… Ugye mindenkinek ismerős ez a vicces szlogen? Nos, sokak szerint ez a mondás különösen igaz az F.O.Systemre. A zenekar első nagylemeze 1990-ben jelent meg, mire azonban az album napvilágot látott, már leáldozott a 80-as évek hazai undergroundjára jellemző hangulatvilág és a tagok is más zenei stílusok felé fordultak. Ez a kissé rockba hajló hangzás az akkori rajongók egy részéből ellenérzést váltott ki, és sokan már akkor is a korábban megjelent, demófelvételeket tartalmazó kazettára, a Day Of The Gloom anyagára esküdtek.
 
2012-ben már CD-n napvilágot láttak ezek a korai felvételek, amikor a GrundRecords újrahúzta a legendás nagylemezt. A kétlemezes kiadvány második korongján kapott helyet a Day Of The Gloom gondosan remaszterizálva.
 
A vinyl formátum rajongói 2016-ban, 25 év késéssel ugyan, de kézhez kaphatták a nagylemezt. Most, két évvel később a Day Of The Gloom is megjelent hanglemezen. Érdekesség, hogy egyszerre két verzióban is elérhető az anyag. A sztenderd kiadás normál súlyú fekete vinyl, amiből 300 darab számozott példány készült. 
 
 
Megvásárolható azonban a lemez 180 grammos, átlátszó, pearl-clear színárnyalatú vinylbe préselve is. Ebből 200 darab készült, ugyancsak sorszámozott és kereskedelmi forgalomba nem kerül, csak a kiadó weboldalán vásárolható meg. Természetesen a fekete korong is beszerezhető ugyanott. Klikk ide!