Bejelentkezés

x
Search & Filters

Füvező rocksztárokSok rocksztár fogyaszt kannabiszt különböző okokból: állításuk szerint segít nekik az alkotásban, elmulaszt bizonyos fájdalmakat vagy egyszerűen csak jobban érzik magukat tőle, de olyan is akad köztük, aki árul is marihuánához kapcsolódó termékeket. Most hét olyan ismert zenész következik, aki nyíltan felvállalja, hogy füvezik.
 
- Phil Anselmo: a Pantera frontembere szerint a füvezés és az alkotás kéz a kézben jár, mivel egy joint segít neki koncentrálni és jobb dalokat írni. A fű többször ihletet is adott neki: így született meg a Bury Me In Smoke című Down nóta és a Goddamn Electric sokat idézett sora, a "Your trust is in whiskey, weed and Slayer".
 
 
- Sebastian Bach: a Skid Row egykori énekese állítása szerint David Lee Roth-tól leste el a füvezés "művészetét", a Trail Park Boys néhány epizódjában pedig kamerák előtt is láthatták őt betépni a nézők. Bach feleségével együtt rendszeresen kampányol a közösségi oldalakon a fű legalizálásáért és az orvosi marihuána alkalmazásáért.
 
 
- Robert Plant: a Led Zeppelin énekese már 1967-ben a kannabisz legalizálását szorgalmazta és a Misty Mountain Hop című dalt is egy füves élménye ihlette. Plant azt is elárulta, hogy amikor Willie Nelson-nal turnézott, a countrylegenda rendszeresen kínálta marihuánával.
 
 
- Shavo Odadjian: a System Of A Down basszusgitárosa 25 éves fogyasztó és idővel az egyik hivatása is ez lett: egy barátjával közösen alapította meg a 22Red nevű prémium marihuánatermékeket forgalmazó vállalkozását, és gyakran kampányol a legalizálás mellett is.
 
 
- Steven Tyler: az Aerosmith frontemberéhez fűződik az egyik legjobb füvezésről szóló rockdal, a Reefer Head Woman, és az énekes saját bevallása szerint 16 éves kora óta kannabiszfogyasztó. Tyler többször is megjárta a rehabot a függőségei miatt, a marihuánáról azonban nem mondott le teljesen, de az utóbbi időben már a felelős, mértékkel történő fogyasztást népszerűsíti.
 
 
- Mick Jagger: a Rolling Stones ikonja azt vallja, hogy minden drogot legalizálni kellene, hogy az emberek szabadon hozzáférhessenek a tudatmódosító szerekhez, amelyek véleménye szerint gyakran kifejezetten hasznosak lehetnek. Lady Jane címmel ő is írt dalt a témáról.
 
 
- David Draiman: Draiman szerint a marihuánának köszönheti egészségét és testi-lelki egyensúlyát, valamint nyugtató hatással is van rá. Egy interjúban azt mondta, hogy a Disturbed dalok 95%-át kannabisz hatása alatt írta.